Loading Догађаји

Планинарење и уживање за свакога по планини Сувобор

Полазак: недеља 26. јануар у 7,00 часова са паркинга на почетку Сарајевске улице паркинг код Мостарске петље. Пожељно је доћи 15 минута пре поласка. Путујемо Ибарском магистралом преко Љига и Славковице. Планинарска стаза почиње од планинарског дома Чика Душко Јовановић преко Добре воде до самог Даниловог врха. Укупне дужина је 15 километара са незнатном висинском разликом и са незаборавним видиковцима и погледима како на Ваљевске планине тако и на планине Шумадије,  и целу и Колубарску котлину. Слободно време проводимо у планинарском дому Чика Душко Јовановић Предвиђен је и обилазак водопада Црквине а полазак за Београд у вечерњим сатима.

Цена акције 1250 динара.

Организатор, водич и наратор: Живота Лазаревић МБ 667.
Упис и пријава путем броја  064 169 99 27 sms, вибер на или на e-mail zilijenvozd@yahoo.com, или сваког четвртка од 19-20ч на састанцима ПК Раднички, ул. Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст. 

Документа: Лична карта, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019/20. годину.

Опрема: Планинарске ципеле, кабаница, камашне, штапови,  резервна пресвлака, фото апарат, осмех и добро расположење.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdfНапомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.

 

Љубиш ли стопалом земљу дођи, Газиш ли је, врати се путниче…
(Василе Васо Попа – 
Запис о Земљи на споменику у Божурњи 1966. године)