Loading Догађаји

Позивамо вас да проведете са нама један посебан дан – ДАН ПОРОДИЧНОГ ПЛАНИНАРЕЊА. У таквом дану смо присни, јер делимо утиске, дивимо се и осећамо сигурно у загрљају планине. Зато се такав дан памти! Другари, поведите родитеље ка чистим и разноликим Хомољским планинама и нека тај дан буде упамћен, као посебан! А после наставите да сакупљате ваше посебне дане…
Планинарски клуб „Раднички“ и прошле године је уприличио овакав дан на лепом Хомољу (Јежевац и Вукан). Ове године желимо да вам покажемо други део чистог и издашног Хомоља и да истовремено популаришемо стазе Хомољског маратона кога већ годинама организују наши пријатељи из планинарског клуба „Вукан“ – Пожаревац. 
Хомољске планине налазе се у источној Србији и сврставају се у ниске планине, а посебне су по карактеристичном, разноликом рељефу. Управо то ову маратонску стазу чини веома интересантном јер се протеже кроз прелепе ливаде, букову, храстову и шуму четинара, али и преко кршевитих врхова. Ово је јединствена прилика да се можда и заувек заљубите у овај део Хомоља (ако до сада нисте).

Хомоље је једна велика неиспричана прича.

На акцију крећемо у суботу 6. априла 2019. године у 6.30 часова са паркинга Штарк Арене, Нови Београд.

Потребно је да дођете бар 10 минута раније.

На планинарење крећемо испред манастира Витовница, пратећи ток истоимене реке кроз бујне букове шуме Треста. Намера нам је да се попнемо до Великог Врања (884 м), одакле ћемо уживати у прелепим пределима источне Србије. Стаза је дугачка 12 километара и није захтевна, а поглед са врха Велики Врањ на Штубеј, Велики и Мали Вукан, Суморовац, Кобиљу главу и целу Крепољинску и Жагубичку котлину коју повезује река Млава, један је од оних који се дуго памте.

На планинарење понети адекватну обућу и одећу, довољну количину хране и течности, осмех на лицу и позитивну енергију у души. 

Цена за одрасле је 1000, а за децу 500 динара.

Водичи:  Јагода Новески
                    Иван Хрњичек
                    Живота Лазаревић
                  
Пријаве на састанцима клуба ПК „Раднички“, сваког четвртка од 19 часова или код водича:
Јагода Новески (060 751 32 97) и Животе Лазаревића (064 169 99 27) 

Приликом пријаве обавезно навести број планинарске картице. Сви учесници морају имати планинарске картице са плаћеном чланарином за 2019. годину.