Loading Događaji

Pozivamo vas da provedete sa nama jedan poseban dan – DAN PORODIČNOG PLANINARENJA. U takvom danu smo prisni, jer delimo utiske, divimo se i osećamo sigurno u zagrljaju planine. Zato se takav dan pamti! Drugari, povedite roditelje ka čistim i raznolikim Homoljskim planinama i neka taj dan bude upamćen, kao poseban! A posle nastavite da sakupljate vaše posebne dane…
Planinarski klub „Radnički“ i prošle godine je upriličio ovakav dan na lepom Homolju (Ježevac i Vukan). Ove godine želimo da vam pokažemo drugi deo čistog i izdašnog Homolja i da istovremeno popularišemo staze Homoljskog maratona koga već godinama organizuju naši prijatelji iz planinarskog kluba „Vukan“ – Požarevac. 
Homoljske planine nalaze se u istočnoj Srbiji i svrstavaju se u niske planine, a posebne su po karakterističnom, raznolikom reljefu. Upravo to ovu maratonsku stazu čini veoma interesantnom jer se proteže kroz prelepe livade, bukovu, hrastovu i šumu četinara, ali i preko krševitih vrhova. Ovo je jedinstvena prilika da se možda i zauvek zaljubite u ovaj deo Homolja (ako do sada niste).

Homolje je jedna velika neispričana priča.

Na akciju krećemo u subotu 6. aprila 2019. godine u 6.30 časova sa parkinga Štark Arene, Novi Beograd.

Potrebno je da dođete bar 10 minuta ranije.

Na planinarenje krećemo ispred manastira Vitovnica, prateći tok istoimene reke kroz bujne bukove šume Tresta. Namera nam je da se popnemo do Velikog Vranja (884 m), odakle ćemo uživati u prelepim predelima istočne Srbije. Staza je dugačka 12 kilometara i nije zahtevna, a pogled sa vrha Veliki Vranj na Štubej, Veliki i Mali Vukan, Sumorovac, Kobilju glavu i celu Krepoljinsku i Žagubičku kotlinu koju povezuje reka Mlava, jedan je od onih koji se dugo pamte.

Na planinarenje poneti adekvatnu obuću i odeću, dovoljnu količinu hrane i tečnosti, osmeh na licu i pozitivnu energiju u duši. 

Cena za odrasle je 1000, a za decu 500 dinara.

Vodiči:  Jagoda Noveski
                    Ivan Hrnjiček
                    Života Lazarević
                  
Prijave na sastancima kluba PK „Radnički“, svakog četvrtka od 19 časova ili kod vodiča:
Jagoda Noveski (060 751 32 97) i Živote Lazarevića (064 169 99 27) 

Prilikom prijave obavezno navesti broj planinarske kartice. Svi učesnici moraju imati planinarske kartice sa plaćenom članarinom za 2019. godinu.