Loading Догађаји

Фрушка гора је острвска планина у Србији, у оквиру које се налази национални парк. Највећи део Фрушке горе се налази у северном делу Србије, у Срему, делу аутономне покрајине Војводине. Фрушка гора се простире дужином од око 78 km и ширином од 12 до 15 km и захвата површину од 255 km². Део Фрушке горе је 1960. године проглашена националним парком и тиме је постала први национални парк у Србији. Највиши врх је Црвени Чот (539 м).

Котизација: 1000 дин (велики аутобус)
                      1200 дин (минибус)
Такса за улазак у НП Фрушка Гора износи 100 динара и плаћа се одвојено.
Опрема: гојзерице, слојевита одећа са резервном пресвлаком, чеона лампа
Храна: храна из ранца, минимум 1.5 л воде.
Документа: чланска картица са плаћеном чланарином за текућу годину, здравствена књижица
Водич: Бојан Јелић МБ 675, тел. 064 0310146, мејл, bokijelic3@gmail.com
Пријаве уз уплату пуног износа акције четвртком од 19-20ч на редовним састанцима клуба у улици Ђурићева 3а на Звездрари, зграда иза Универекспорт маркета, могућа је и уплата преко рачуна. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, у противном уплаћени износ се не враћа.

План

Полазак у недељу 30. јануара у 7 часова, из улице др. Агостина Нета, са паркинга преко пута Делта ситија у правцу Савског кеја. Паркинг је најближи згради Техноманије.
Најкасније до 9 часова долазимо на Стражилово, полазну тачку нашег пешачења. Током пешачења обићи ћемо манастире Гргетек и Велику Ремету, као и Бранков гроб на Стражилову. Тура ће износити 20 км и завршићемо је најкасније до 17 часова. Након тога следи двочасовна пауза у Сремским Карловцима за ручак и разгледање града. Долазак у Београд до 21:00.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенција и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19.
Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .
Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.