Loading Događaji

Fruška gora je ostrvska planina u Srbiji, u okviru koje se nalazi nacionalni park. Najveći deo Fruške gore se nalazi u severnom delu Srbije, u Sremu, delu autonomne pokrajine Vojvodine. Fruška gora se prostire dužinom od oko 78 km i širinom od 12 do 15 km i zahvata površinu od 255 km². Deo Fruške gore je 1960. godine proglašena nacionalnim parkom i time je postala prvi nacionalni park u Srbiji. Najviši vrh je Crveni Čot (539 m).

Kotizacija: 1000 din (veliki autobus)
                      1200 din (minibus)
Taksa za ulazak u NP Fruška Gora iznosi 100 dinara i plaća se odvojeno.
Oprema: gojzerice, slojevita odeća sa rezervnom presvlakom, čeona lampa
Hrana: hrana iz ranca, minimum 1.5 l vode.
Dokumenta: članska kartica sa plaćenom članarinom za tekuću godinu, zdravstvena knjižica
Vodič: Bojan Jelić MB 675, tel. 064 0310146, mejl, bokijelic3@gmail.com
Prijave uz uplatu punog iznosa akcije četvrtkom od 19-20č na redovnim sastancima kluba u ulici Đurićeva 3a na Zvezdrari, zgrada iza Univereksport marketa, moguća je i uplata preko računa. Bez izvršene uplate prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja pronaći zamenu, u protivnom uplaćeni iznos se ne vraća.

Plan

Polazak u nedelju 30. januara u 7 časova, iz ulice dr. Agostina Neta, sa parkinga preko puta Delta sitija u pravcu Savskog keja. Parking je najbliži zgradi Tehnomanije.
Najkasnije do 9 časova dolazimo na Stražilovo, polaznu tačku našeg pešačenja. Tokom pešačenja obići ćemo manastire Grgetek i Veliku Remetu, kao i Brankov grob na Stražilovu. Tura će iznositi 20 km i završićemo je najkasnije do 17 časova. Nakon toga sledi dvočasovna pauza u Sremskim Karlovcima za ručak i razgledanje grada. Dolazak u Beograd do 21:00.

Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju preporuka za primenu mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.
Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .
Prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

*Vodič zadržava pravo izmene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.