Loading Догађаји

Полазак из Београда, у суботу 13.марта у 07:00 из улице Агостина Нета, паркинг преко пута Делта ситија, у правцу Савског кеја. Путујемо до села Витовница. Долазак у Витовницу са паузом у Петровцу на Млави је до 10 часова.

Полазна тачка наше трасе креће од манастира Витовница који је иначе познат по великом духовнику, Оцу Тадеју, где се налази и његов гроб.

Врх Врата – поглед са Кобиље главе

Први врх на који ћемо се попети су Врата. Стаза је питома, није тешка, погодна је за уживање и све категорије планинара. Ова стаза се често користи за време Хомољског маратона и у том циљу је и маркирана и трасирана, да би сви они који не могу или не желе да превале велику километражу маратона, уживали у чарима Хомоља са мање напора. Са врха Врата пружа се леп поглед на део венца Хомољских планина. У случају погодног времена, задржаћемо се и мало дуже на врху. Затим настављамо шумским стазама до врха Кобиља глава, са кога ћемо се спустити у прелепу долину реке Витовнице, чијим ћемо током доћи на полазну тачку – село Витовницу.

Стаза је укупне дужине 15 километара и пешачење ће трајати око 5 сати. Укупна висинска разлика коју треба савладати је 760 мнв.

При повратку за Београд, направићемо паузу у Петровцу на Млави, не дужу од једног сата. Долазак у Београд између 21–22 ч.

Котизација:  1500 динара, на бази 20 учесника

                      1150 динара, на бази 40 и више учесника

У котизацију је урачунат превоз изнајмљеним возилом, путарине, дневница и оброк возача.

Опрема:  Адекватна обућа, камашне, чеона лампа, штапови, заштита од кише, резервна пресвлака, храна из ранца.

Документа: чланска картица са плаћеном чланарином за 2021. годину

Водич: Бојан Јелић,  МБ 675, тел 064/031-0146, е-mail: bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз аконтацију од 1000 динара, сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПД Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст. Могућа је и уплата преко рачуна. Без уплаћене аконтације пријава се сматра неважећом. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, уплаћена аконтација се не враћа.

Напомена: обавезно је ношење маски у превозу!

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање  Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности  Планинарског Савеза Србије: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf  као и мера превенције за спречавање епидемије изазване вирусом COVID-19 које су на снази  у моменту извођења путовања. Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана програма у зависности од временских прилика или других околности на терену.