Loading Догађаји

Хомољске планине се налазе у источној Србији и припадају карпатско-балканској групи планина. Изграђене су претежно од шкриљаца и кречњака. Имају правац пружања запад-исток и смештене су између Звишке котлине на северу и Жагубичке котлине на југу, као и између Млавске котлине на западу и изворишних делова Горњег Пека на истоку. Просечна висина је око 900 метара, а највиша тачка износи 962 метра. Планине су богате густом шумом и многим речним изворима, који се спуштају са падина.

Котизација: 1500 динара.

У котизацију су урачунати трошкови превоза, путарине и трошкови возача.

Опрема: зимске гојзерице, зимска слојевита одећа, резервна одећа и обућа и опрема за купање (опционо)

Документација: чланска картица са маркицом за текућу годину, здравствена књижица

Храна: из ранца, понети минимум 1л воде, ресторан (опционо)

Водич:  Ненад Царевић, тел:  064-6840-137

Пријаве код водича уз уплату пуног износа акције четвртком од 19-20 часова на редовним састанцима клуба у улици Ђурићева 3а на Звездари, зграда иза Универекспорт маркета. Могућа је и уплата преко рачуна. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, у противном уплаћени износ се не враћа.

План   

Полазак у суботу 22.01.2022.г. у 07:00 из Устаничке 125ц. Путујемо до горњачке клисуре и манастира Горњак одакле нам и почиње тура. Стаза се пружа узводно уз реку Млаву, а затим скреће у предивну букову шуму кроз коју стижемо на врх Јежевац 675 м одакле се пружа леп поглед на горњачку клисуру и околне врхове. Истом стазом силазимо назад. Дужина стазе је  11 км, а висинска разлика 550м.

Стаза је погодна за све узрасте и није нарочито захтевна у кондиционом смислу. По силаску правимо паузу у Бањи Ждрело за оброк и купање, ако буде заинтересованих.

Цена карте за купање, за групу од 10 људи, је 500 динара..

Повратак за Београд око 20 часова,а долазак до 22 часа.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенција и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.