Loading Догађаји

Прикључујемо се овој акцији која се се организује у част донора наше другарице Сандре Живковић, која је пре 6 година имала трансплатацију плућа у Бечу. Из велике љубави према природи и планинарењу, годину дана након трансплантације плућа у Бечу (2014), Сандра Живковић (27) организовала је планинарски успон у част свог донора под називом „IN HONOR OF MY DONOR“ на Тупижници, Од 2015. године посетиоци ове планинарске акције имају прилике да, пре него што крену са планинарењем, укратко чују животну причу особе која је имала трансплантацију неког органа, а потом и представника Министарства здравља. Ове године акција ће се одржати шести пут. Планинарски успон „IN HONOR OF MY DONOR“ организују удружење „БУК“ и ПД „Бабин зуб“ из Књажевца и „Удружење за помоћ и подршку особама са цистичном фиброзом Србије“ из Београда, а акцију подржавају и Министарство здравља и РТС кроз кампању „Продужи живот“.

Позивамо Вас да заједно одамо почаст особи чијим плућима Сандра дише и на тај начин ширимо свест о значају завештања органа.

5:30: Полазак са паркинга у Скерлићевој улици код Храма Светог Саве. Пожељно је доћи 15 минута раније. 

8:00-9:00: Окупљање и пријава учесника код Дома културе у Бучју.

9:00: Поздравна реч домаћина и отварање акције.

09:15: Говор о значају завештања органа и потписивања донорских картица – надлежни лекар у име Министарства здравља.

09:30: Говор трансплантиране особе.

09:45: Полазак на акцију. Стаза је кружна, дужине око 12 км са укупним успоном/спустом око 700м. 

09:55: Паљење свећа у цркви Св. Илије у част Сандриног донора (по жељи) на путу ка Тупижници и наставак кретања ка врху (Глоговачки камен, 1160мнв). Након посете цркви улазимо у шуму, где убрзо почиње стрмији успон све до изласка на гребен. Завршни део успона је најатрактивнији јер улазимо у стеновити део Тупижнице, њене западне стране који су одсечене и стрме и достижу висину преко стотину метара. Стаза по гребену све до врха је доста лагана.

17:00: Повратак учесника и ручак. Након ручка, додела захвалнице друштвима, клубовима, удружењима и појединцима. Затварање акције.

19:00: Полазак за Београд. Очекивано време доласка око 21:30 часова.

ОПРЕМА: гојзерице, мали ранац са водом и храном за успут, штапови, заштита од ветра и евентуалне кише, батеријска (пожељно чеона) лампа са резервним батеријама, одећа слојевита примерена временским условима.

ХРАНА И ВОДА: Из ранца, осим ручка (планинарски пасуљ) који по завршетку акције за све учеснике акције бесплатно приређује организатор акције.

ЦЕНА: 1900,00 дин (20 места минибус) .У цену урачунато: Превоз и организацијски трошкови.

Водич: Александра Цветковић, 064/8951330, aleksandrac.vr@gmail.com.

Пријаве директно на телефон водича или сваког четвртка од 19 часова у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31.