Loading Догађаји

За кратке јесење дане, једна дивна тура кроз Национални парк “Фрушка Гора“ са успутним обиласком манастира Гргетек и Велика Ремета и уз посету Сремским Карловцима. 

Трошкови: 2000 динара

Трошкови обухватају превоз минибусом са путаринама и оброком за возача.

Улаз у национални парк плаћа свако себи.

Документа: чланска картица са маркицом за текућу годину, здравствена књижица

Опрема: планинарске ципеле, кабаница, адекватна гардероба, резервна пресвлака.

Храна и вода: из ранца, понети минимим 1,5 л воде. Након туре ручак у Сремским Карловцима.

Водич: Бојан Јелић, МБ 675 тел. 064/ 031 0146, мејл: bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз уплату пуног износа акције, сваког четвртка од 19-20 часова на састанцима ПК Раднички, ул. Ђурићева 3а – Звездара . зграда иза Универекспорта. Могућа је и уплата преко рачуна. У случају одустајања пронаћи замену, у противном се уплаћена аконтација не враћа.

Манастир Гргетек

Манастир Велика Ремета

Програм

Полазак у суботу 10. децембра у 7 часова из улице Др Агостина Нета, преко пута Делта Ситија у правцу Савског кеја. Паркинг је најближи згради Техноманије.

Долазак на Стражилово најкасније до 9 часова, одакле почињемо нашу прелепу пешачку туру.

Запутићемо се ка женском манастиру Гргетек где ћемо направити дужу паузу и одморити се. Након посете Гргетеку шумским стазама настављамо ка манастиру Велика Ремета, где ћемо такође направити паузу за одмор и посету манастиру, након чега настављамо пут ка Стражилову где ћемо и завршити нашу пешачку туру.

Стаза није тешка и прилагођена је свим категоријама планинара. Дужина стазе је 17 км и са паузама за посете манастирима, акцију ћемо завршити до 16 часова. Рута је кружна, а висинска разлика је безначајна.

Након туре одлазимо на двочасовну паузу у Сремске Карловце, где ћемо ручати и обићи ову изузетну варош.

Полазак за Београд најкасније до 19 часова , долазак најкасније до 21 час.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенције и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19, као и мера које су прописане у иностранству.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.

Молимо да се не пријављују особе са посебним прохтевима, нервозни, свадљиви, неспремни на компромисе, који све подређују личном комфору, а немају осећај за тимски дух и потребе других људи.