Loading Događaji

Za kratke jesenje dane, jedna divna tura kroz Nacionalni park “Fruška Gora“ sa usputnim obilaskom manastira Grgetek i Velika Remeta i uz posetu Sremskim Karlovcima. 

Troškovi: 2000 dinara

Troškovi obuhvataju prevoz minibusom sa putarinama i obrokom za vozača.

Ulaz u nacionalni park plaća svako sebi.

Dokumenta: članska kartica sa markicom za tekuću godinu, zdravstvena knjižica

Oprema: planinarske cipele, kabanica, adekvatna garderoba, rezervna presvlaka.

Hrana i voda: iz ranca, poneti minimim 1,5 l vode. Nakon ture ručak u Sremskim Karlovcima.

Vodič: Bojan Jelić, MB 675 tel. 064/ 031 0146, mejl: bokijelic3@gmail.com

Prijave uz uplatu punog iznosa akcije, svakog četvrtka od 19-20 časova na sastancima PK Radnički, ul. Đurićeva 3a – Zvezdara . zgrada iza Univereksporta. Moguća je i uplata preko računa. U slučaju odustajanja pronaći zamenu, u protivnom se uplaćena akontacija ne vraća.

Manastir Grgetek

Manastir Velika Remeta

Program

Polazak u subotu 10. decembra u 7 časova iz ulice Dr Agostina Neta, preko puta Delta Sitija u pravcu Savskog keja. Parking je najbliži zgradi Tehnomanije.

Dolazak na Stražilovo najkasnije do 9 časova, odakle počinjemo našu prelepu pešačku turu.

Zaputićemo se ka ženskom manastiru Grgetek gde ćemo napraviti dužu pauzu i odmoriti se. Nakon posete Grgeteku šumskim stazama nastavljamo ka manastiru Velika Remeta, gde ćemo takođe napraviti pauzu za odmor i posetu manastiru, nakon čega nastavljamo put ka Stražilovu gde ćemo i završiti našu pešačku turu.

Staza nije teška i prilagođena je svim kategorijama planinara. Dužina staze je 17 km i sa pauzama za posete manastirima, akciju ćemo završiti do 16 časova. Ruta je kružna, a visinska razlika je beznačajna.

Nakon ture odlazimo na dvočasovnu pauzu u Sremske Karlovce, gde ćemo ručati i obići ovu izuzetnu varoš.

Polazak za Beograd najkasnije do 19 časova , dolazak najkasnije do 21 čas.

Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju preporuka za primenu mera prevencije i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kao i mera koje su propisane u inostranstvu.

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

*Vodič zadržava pravo izmene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Molimo da se ne prijavljuju osobe sa posebnim prohtevima, nervozni, svadljivi, nespremni na kompromise, koji sve podređuju ličnom komforu, a nemaju osećaj za timski duh i potrebe drugih ljudi.