Loading Догађаји

Строги резерват природе, кањон Црне Реке налази се у склопу висоравни Дивчибаре, и својом лепотом и атрактивношћу ниједног посетиоца не оставља равнодушним. Сам пролазак кроз  кањон сматра се правом адреналинском авантуром и за то је потребна солидна кондиција и спретност.

Кањон је дужине 9 км, али због савладавања препрека и прелазака са камена на камен, пролазак кањона траје дуго, између 5-6 сати. Крајем априла у кањону се очекује већи ниво водостаја, тако да је неминовно да ће се на одређеним местима морати газити вода, а негде можда чак и запливати. Због тога је пожељно имати обућу намењену за квашење и резервну пресвлаку. 

План акције

Полазак у недељу 25.априла у 7 часова из улице Агостина Нета, паркинг преко пута Делта Ситија у правцу Савског кеја. Са успутном паузом за кафу, долазак у село Подбукови до 10 часова. Пресвлачење и полазак на туру. Сав вишак ствари оставити у возилу и понети само најнеопходније ствари. Кањон пролазимо узводним током реке, и туру ћемо завршити на Дивчибарима, где ће нас чекати возило. У случају топлог дана, правићемо дуже паузе на атрактивним местима и уживати у изузетној лепоти кањона. Акцију ћемо завршити најкасније до 17 часова. Након тога следи одмор и пауза за ручак у неком од ресторана Дивчибара или Ваљева ако им буде дозвољен рад.. Долазак у Београд накасније до 22 часова.

 

 

 

 

 

Котизација:  1500 динара на бази 20 учесника

                       1200 динара на бази 40 и више учесника

Котизација обухвата превоз изнајмљеним возилом, путарине и оброк за возача.

Опрема: патике или ципеле за пролазак кањона, заштита од кише, резервна пресвлака.

Документа: Чланска картица са плаћеном чланарином за 2021. годину

Водич: Бојан Јелић, МБ 675, тел 064/031-0146, е-mail: bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз аконтацију од 1000 динара, сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31, могућа је и уплата преко рачуна.

Без уплаћене аконтације пријава се сматра неважећом. У случају одустајања потребно је пронаћи замену јер се уплаћена аконтација не враћа.

Напомена: обавезно је ношење маски за лице у превозу!

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање  Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности  Планинарског Савеза Србије: http://www.pss.rs/wpcontent/uploads/2015/11/6-pravilnikobezbednosti.pdf  као и мера превенције за спречавање епидемије изазване вирусом COVID-19 које су на снази  у моменту извођења путовања. Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана програма у зависности од временских прилика или других околности на терену.