Loading Događaji

Strogi rezervat prirode, kanjon Crne Reke nalazi se u sklopu visoravni Divčibare, i svojom lepotom i atraktivnošću nijednog posetioca ne ostavlja ravnodušnim. Sam prolazak kroz  kanjon smatra se pravom adrenalinskom avanturom i za to je potrebna solidna kondicija i spretnost.

Kanjon je dužine 9 km, ali zbog savladavanja prepreka i prelazaka sa kamena na kamen, prolazak kanjona traje dugo, između 5-6 sati. Krajem aprila u kanjonu se očekuje veći nivo vodostaja, tako da je neminovno da će se na određenim mestima morati gaziti voda, a negde možda čak i zaplivati. Zbog toga je poželjno imati obuću namenjenu za kvašenje i rezervnu presvlaku. 

Plan akcije

Polazak u nedelju 25.aprila u 7 časova iz ulice Agostina Neta, parking preko puta Delta Sitija u pravcu Savskog keja. Sa usputnom pauzom za kafu, dolazak u selo Podbukovi do 10 časova. Presvlačenje i polazak na turu. Sav višak stvari ostaviti u vozilu i poneti samo najneophodnije stvari. Kanjon prolazimo uzvodnim tokom reke, i turu ćemo završiti na Divčibarima, gde će nas čekati vozilo. U slučaju toplog dana, pravićemo duže pauze na atraktivnim mestima i uživati u izuzetnoj lepoti kanjona. Akciju ćemo završiti najkasnije do 17 časova. Nakon toga sledi odmor i pauza za ručak u nekom od restorana Divčibara ili Valjeva ako im bude dozvoljen rad.. Dolazak u Beograd nakasnije do 22 časova.

 

 

 

 

 

Kotizacija:  1500 dinara na bazi 20 učesnika

                       1200 dinara na bazi 40 i više učesnika

Kotizacija obuhvata prevoz iznajmljenim vozilom, putarine i obrok za vozača.

Oprema: patike ili cipele za prolazak kanjona, zaštita od kiše, rezervna presvlaka.

Dokumenta: Članska kartica sa plaćenom članarinom za 2021. godinu

Vodič: Bojan Jelić, MB 675, tel 064/031-0146, e-mail: bokijelic3@gmail.com

Prijave uz akontaciju od 1000 dinara, svakog četvrtka od 19-20č u prostorijama PK Radnički, Vojvode Šupljikca 31, moguća je i uplata preko računa.

Bez uplaćene akontacije prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja potrebno je pronaći zamenu jer se uplaćena akontacija ne vraća.

Napomena: obavezno je nošenje maski za lice u prevozu!

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje  Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti  Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wpcontent/uploads/2015/11/6-pravilnikobezbednosti.pdf  kao i mera prevencije za sprečavanje epidemije izazvane virusom COVID-19 koje su na snazi  u momentu izvođenja putovanja. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

*Vodič zadržava pravo izmene plana programa u zavisnosti od vremenskih prilika ili drugih okolnosti na terenu.