Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Вечито привлачна акција погодна за почетнике и оне који не желе да уложе превише труда да би провели пријатно време у природи.

Топло, мокро и смарагдно лепо, јер је Градац једна од најчистијих река Европе. Овај кањон са предивним током Градца и уређеном стазом је прави рај за све врсте рекреативаца! Траса није кондиционо захтевна и могу је проћи како деца, тако и старији.

ПОЛАЗАК: са паркинга у Устаничкој 125 ц тачно у 8 часова полазимо ка Ваљеву. Свраћамо у Петничку пећину (понесите дукс, лампу и адекватну обућу, јер је мало блатњаво тло).

Путујемо ка Ваљеву и правимо паузу за кафу у ресторану, а потом се одвозимо до манастира Лелић у коме су мошти Светог Николаја Велимировића, једног од највећих православних духовника.

Након посете манастиру, полазимо на пешачење – ка извору Градца.

Кањон Градца је иначе питом терен, у смислу да нема препрека за које је потребно више од пешачења, осим када се пролази дуж корита. Проћи ћемо га и тако – али следећи пут.

У овој варијанти НЕ ПРЕЛАЗИМО реку, већ се спуштамо до њеног врела и продужавамо узводно до етно домаћинства и манастира Ћелије, у коме је свој монашки живот провео један од највећих духовника нашег времена – Отац Ава Јустин.

Стаза је означена, времена ће бити довољно и за фоткање, а можда и пливање. 🙂

Дужина трасе износи 10 километара, занемарљиве висинске разлике, дакле – ЗА СВАКОГА! 🙂

Након свега тога полазимо до 20 часова за Београд.

ЦЕНА: 1.200 дин за чланове Клуба са плаћеном чланарином

ОПРЕМА: ранац, сендвич, лампа, 1,5 л воде, преобука, резервна обућа, дукс – за после туре, а стазом наравно у гојзерицама.

ПРИЈАВЕ и ИНФОРМАЦИЈЕ на састанцима Клуба, четвртком у 19 h

ВОДИЧ: Ненад Царевић, 064 684 01 37