Loading Догађаји

Река Сушица – настаје спајањем више потока који се сливају са околних брда у засеоку Водице, село Кошље. Река је дугачка неких 1,5 км и већим делом готово да нема воде по чему је и добила назив. На свом путу до реке Трешњице у коју се улива, Сушица прави безброј каскадних „котлића“ и слапова у белим стенама да би на крају крунисала водопадом од неких 25 метара под називом Велики скок.

 

 

 

 

 

План

07:00  – Полазак са паркиралишта испред „Сава Центра“ (улаз који гледа према Сави, улица Владимира Поповића), доћи 10 минута раније.

Путујемо правцем Београд – Ваљево где правимо полусатну паузу за доручак и јутарњу кафу. Пут настављамо према Осечини и Пецки након кога скрећемо ка Бобији ка одредишту званом Разбојиште.

Кањон Сушице

10:00 – Долазак у Разбојиште, спуштање у кањон Сушице. Долазак до водопада Велики скок. Настављамо ка Водничком брду 906 м. Затим пролазимо кроз предео пун интересантних вртача. Даље настављамо преко врхова Змајевац 1.055 м и Гребенске стене 1.096 м да би поново дошли до Разбојишта. Дужина стазе је 17 км са око 600 метара успона.

17:00  – Полазак за Београд, ручак у Ваљеву (опционо).

Очекивано време доласка у Београд је око 22 часова.

Опрема: Дубоке ципеле или патике за трекинг. Одећа прилагођена временским условима. Заштита од кише (кабаница, мањи кишобран или јакна) и сунца – шешир, качкет или марама. Резервна мајица, резервна обућа и чарапе. Вишак ствари остаје у превозу.

Храна и вода: На стазу је потребно понети најмање 2 литра воде! Храна из ранца и у неком од ресторана у Ваљеву након завршетка пешачења (опционо).

Документа: Лична карта, здравствена картица, планинарска картица са плаћеном чланарином за текућу годину. На акцији могу учествовати само планинари који поседују чланску картицу клуба који је члан ПСС-а или су поднели захтев за учлањење.

Котизација: 1.600 динара за велики аутобус, а 1.900 динара за минибус (обухвата трошкове превоза и путарине).

Водич: Горан Стојановић МБ 520

Пријаве и све информације код водича акције на тел. 062/294026. Телефонски позив после 17 часова, СМС и Вајбер поруке током целог дана. У пријави доставите име и презиме, број планинарске картице, назив клуба и број мобилног телефона.

Место на акцији резервишете уплатом целокупне котизације. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, у противном се котизација не враћа.

Напомена: обавезно је ношење маски у превозу!

Акција се одржава у сарадњи са ПСД „Стара Пазова“, водич Горан Јока 064/2573408.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенције и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19, као и мера које су прописане у иностранству, уколико се тамо путује.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.