Loading Догађаји

Јастребац је планина  у средишњем делу Србије, састоји се од масива Великог и Малог Јастрепца. Сматра се једном од најшумовитијих и најводнијих планина у Србији. Највиши врх је Велика Ђулица – 1492м. Један од врхова је и Бела Стена-1256м, према којој ћемо планинарити.

Полазак у 6 часова  са паркинга код општине Нови Београд. Полазимо раније да бисмо око 9.30 били на планини, код планинарског дома “Жарко Жарић”, где ће нас чекати наши другари – „Змајлишани“, подмладак планинарског клуба ‘’Јастребац’’ из Крушевца, са којима ћемо се овог дана дружити. 

Чека нас шумовита „змајева  стаза“ са 11 км успона и савладавање 750м. висинске разлике. Планинарски  дом је на 520м. а пењемо се на висину 1257м – Бела Стена. Можда успут сретнемо неког змаја, мада су они углавном невидљиви… Свакако ћемо им посветити овај дан, јер  ћемо чути интересантне легенде о овим бићима и планини Јастребац, на којој се још увек скривају.

До 15 часова требало би да стигнемо до планинарског дома, на ручак – чувени змајев ватрени пасуљ, кога спремају старији другари из Планинарско спортског клуба ‘’Јастребац’’- Крушевац.
Након тога имаћемо „змајевску“ радионицу и „змајевске“ игре, са Змајлишанима.

Ка Београду крећемо око 18 часова и стижемо најкасније до 22.30.

Опрема – стандардна: гојзерице, слојевито облачење, пресвлака, ранчић са две боце воде од пола литра, ужина, качкет…

Цена излета је 2200 дин.
Молим вас да се пријављујете до недеље, 14.04.2019. поруком – телефоном, или на састанку у Клубу, четвртак – 19 ч. ПК РАДНИЧКИ, Војводе Шупљикца 31. Аконтацију од 1500 дин. можете платити и пост нет упутницом.

Водич – Јагода Новески ПСС МБ 467,  тел- 060 751 32 97

                                                   Планинарски змајевски поздрав!