Loading Događaji

Jastrebac je planina  u središnjem delu Srbije, sastoji se od masiva Velikog i Malog Jastrepca. Smatra se jednom od najšumovitijih i najvodnijih planina u Srbiji. Najviši vrh je Velika Đulica – 1492m. Jedan od vrhova je i Bela Stena-1256m, prema kojoj ćemo planinariti.

Polazak u 6 časova  sa parkinga kod opštine Novi Beograd. Polazimo ranije da bismo oko 9.30 bili na planini, kod planinarskog doma “Žarko Žarić”, gde će nas čekati naši drugari – „Zmajlišani“, podmladak planinarskog kluba ‘’Jastrebac’’ iz Kruševca, sa kojima ćemo se ovog dana družiti. 

Čeka nas šumovita „zmajeva  staza“ sa 11 km uspona i savladavanje 750m. visinske razlike. Planinarski  dom je na 520m. a penjemo se na visinu 1257m – Bela Stena. Možda usput sretnemo nekog zmaja, mada su oni uglavnom nevidljivi… Svakako ćemo im posvetiti ovaj dan, jer  ćemo čuti interesantne legende o ovim bićima i planini Jastrebac, na kojoj se još uvek skrivaju.

Do 15 časova trebalo bi da stignemo do planinarskog doma, na ručak – čuveni zmajev vatreni pasulj, koga spremaju stariji drugari iz Planinarsko sportskog kluba ‘’Jastrebac’’- Kruševac.
Nakon toga imaćemo „zmajevsku“ radionicu i „zmajevske“ igre, sa Zmajlišanima.

Ka Beogradu krećemo oko 18 časova i stižemo najkasnije do 22.30.

Oprema – standardna: gojzerice, slojevito oblačenje, presvlaka, rančić sa dve boce vode od pola litra, užina, kačket…

Cena izleta je 2200 din.
Molim vas da se prijavljujete do nedelje, 14.04.2019. porukom – telefonom, ili na sastanku u Klubu, četvrtak – 19 č. PK RADNIČKI, Vojvode Šupljikca 31. Akontaciju od 1500 din. možete platiti i post net uputnicom.

Vodič – Jagoda Noveski PSS MB 467,  tel- 060 751 32 97

                                                   Planinarski zmajevski pozdrav!