Loading Догађаји

Врх Маја Нигвацит налази се на албанском делу Проклетија, уз саму границу са Црном Гором. Успон на њега спада у средње тешке туре. На стази нема експонираних техничких деоница, али је потребна солидна физичка кондиција за ову целодневну активност.

Програм

Петак, 24. септембар

Полазак у 8 часова ујутру из улице Др Агостина Нета, паркинг преко пута Делта ситија у правцу Савског Кеја, најближе згради Техноманије.

Долазак у Гусиње између 17 и 18 часова. У граду ћемо се задржати највише 1 сат и то време може се искористити за куповину намирница у локалним маркетима. Након тога настављамо до долине Грбаје и Планинарског дома “Бранко Котлајић“ где ћемо се сместити. Следи одмор и слободне активности до одласка на спавање.

Субота, 25 септембар

Устајање у 6 часова, паковање ствари и опреме потребних за целодневну акцију.  Полазак на успон је најкасније до 7 часова. Дужина стазе износи 20 км и савладаћемо 1400-1500 м висинске разлике. У зависности од темпа и састава групе, тура ће трајати 10-12 сати. Након успона, враћамо се у дом. Одмор и слободне активности. 

Недеља, 26 септембар

Устајање по жељи. Ко буде био расположен и одморан може кренути на лаку и релаксирајућу туру на врх Подгоја 2021м. Успон је леп, једноставан, и без већих напора. На туру ће се кренути у 8 часова, а завршићемо је до 13-13:30. Полазак за Београд је у 14 часова. Долазак до поноћи.

Котизација: 50 евра

Котизација обухвата: превоз минибусом или комбијем са путаринама, храна и смештај за возача

Котизација не обухвата: такса за боравак у националном парку 1евро по дану, као и ноћење које регулише свако за себе на лицу места. Ноћење за чланове Радничког износи 500 дин, а за све остале 5 евра.

Храна и вода: дом поседује опремљену кухињу где се може припремати храна која се донесе. На туру понети минимум 2 литра воде.

Документа: чланска картица са плаћеном чланарином за 2021. годину, пасош или лична карта.

Опрема: планинарске ципеле, чеона лампа, слојевита одећа, заштита за кишу…

Водич: Бојан Јелић МБ 675, тел 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com

Помоћни водич: Иван Перчин , тел +38269369217

Пријаве се примају на телефон или мејл уз уплату пуног износа акције или сваког четвртка од 19 часова у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31. Без извршене уплате пријава није важећа. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, а у случају одустајања дан до акције водич задржава комплетну суму.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенција и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.