Loading Догађаји

„Ми сви сањамо неке магичне ружичњаке тамо негде иза хоризонта уместо да уживамо у ружама које цветају сваки дан под нашим прозорима“.

За све вас који ме нисте питали, коначно да одговорим, да, најлепши део наше земље је по мом скромном мишљењу НП „Ђердап“, прелепа Ђердапска клисура и у њеном срцу, Мироч планина.

Не знам да ли због Дунава, Малог и Великог Казана, Голупца, Лепенског Вира, Милановца или Кладова, али у целој Србији, само овде када дођем имам тај исти фанатастичан осећај и доживљај као било где у Црној Гори коју обожавам.

И баш зато не иде да на овом путовању идемо по трековима са Викилока или на неке видиковце и врхове Мироча на које можете да одете сами и без водича, па смо спремили још једну праву авантуру: ауторску стазу са два понора, два непозната видиковца на Дунаву, два локална непозната врха и прелеп и познат видиковац Гребен над Поречким заливом. Није нам познато да је нека организована група прошла овуда, па се утолико радујемо још више реализацији акције.

Трошкови: 3.500,00 динара  (обухвата трошкове превоза, путарине и исхрану за возача).

Водич: Исидора Радоњић, лиц. планинарски водич, број дозволе МБ 810 и спасилац на води; тел: 063 1 639 198.

Документа: чланска картица са маркицом за 2023. годину, здравствена књижица и лична карта.

Опрема:  ранац, слојевита планинарска одећа, дубоке планинарске ципеле, штапови, кабаница, резервна преобука (остаје у аутобусу) и добра воља.

Храна и вода: минимум 2,5 литра воде, сендвичи, свеже воће и суво воће.

Пријаве и инфо код водича на ВАЈБЕР, а учешће се потврђује уплатом целокупног износа трошкова на рачун Планинарског клуба ,,Раднички , Ђурићева 3а за који ћете добићете фискални рачун. У случају одустајања наћи замену јер се новац не враћа, нити се може пренети на другу акцију.

Програм


Полазак у суботу 21. октобра у 06:00 са паркинга код Сава центра (Савска страна).

Разраду теме препустите мени али за све оне који ипак воле унапред да виде где планирамo да отпутујемо заједно те суботе и како ће отприлике све изгледати, више о овој истраживачкој тури, топонимима, понорима и видиковцима Мироча можете погледати на ФБ страници Исидора Радоњић ОВДЕ 

Дужина стазе ће бити око 15-так км, укупан успон око 700 метара, стаза није маркирана и води кроз шуме, кањоне река, до понора, кроз цветне ливаде, високу траву, излази на видиковце на Дунаву, па ко воли  нека изволи.

Повратак у Београд у касним вечерњим сатима.

Стазу осмислио Дејан Ранковић а оригинални итинерер стазе модификовала и за групу прилагодила Исидора Радоњић.

ВИДИМО  СЕ  !

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.