Loading Događaji

„Mi svi sanjamo neke magične ružičnjake tamo negde iza horizonta umesto da uživamo u ružama koje cvetaju svaki dan pod našim prozorima“.

Za sve vas koji me niste pitali, konačno da odgovorim, da, najlepši deo naše zemlje je po mom skromnom mišljenju NP „Đerdap“, prelepa Đerdapska klisura i u njenom srcu, Miroč planina.

Ne znam da li zbog Dunava, Malog i Velikog Kazana, Golupca, Lepenskog Vira, Milanovca ili Kladova, ali u celoj Srbiji, samo ovde kada dođem imam taj isti fanatastičan osećaj i doživljaj kao bilo gde u Crnoj Gori koju obožavam.

I baš zato ne ide da na ovom putovanju idemo po trekovima sa Vikiloka ili na neke vidikovce i vrhove Miroča na koje možete da odete sami i bez vodiča, pa smo spremili još jednu pravu avanturu: autorsku stazu sa dva ponora, dva nepoznata vidikovca na Dunavu, dva lokalna nepoznata vrha i prelep i poznat vidikovac Greben nad Porečkim zalivom. Nije nam poznato da je neka organizovana grupa prošla ovuda, pa se utoliko radujemo još više realizaciji akcije.

Troškovi: 3.500,00 dinara  (obuhvata troškove prevoza, putarine i ishranu za vozača).

Vodič: Isidora Radonjić, lic. planinarski vodič, broj dozvole MB 810 i spasilac na vodi; tel: 063 1 639 198.

Dokumenta: članska kartica sa markicom za 2023. godinu, zdravstvena knjižica i lična karta.

Oprema:  ranac, slojevita planinarska odeća, duboke planinarske cipele, štapovi, kabanica, rezervna preobuka (ostaje u autobusu) i dobra volja.

Hrana i voda: minimum 2,5 litra vode, sendviči, sveže voće i suvo voće.

Prijave i info kod vodiča na VAJBER, a učešće se potvrđuje uplatom celokupnog iznosa troškova na račun Planinarskog kluba ,,Radnički , Đurićeva 3a za koji ćete dobićete fiskalni račun. U slučaju odustajanja naći zamenu jer se novac ne vraća, niti se može preneti na drugu akciju.

Program


Polazak u subotu 21. oktobra u 06:00 sa parkinga kod Sava centra (Savska strana).

Razradu teme prepustite meni ali za sve one koji ipak vole unapred da vide gde planiramo da otputujemo zajedno te subote i kako će otprilike sve izgledati, više o ovoj istraživačkoj turi, toponimima, ponorima i vidikovcima Miroča možete pogledati na FB stranici Isidora Radonjić OVDE 

Dužina staze će biti oko 15-tak km, ukupan uspon oko 700 metara, staza nije markirana i vodi kroz šume, kanjone reka, do ponora, kroz cvetne livade, visoku travu, izlazi na vidikovce na Dunavu, pa ko voli  neka izvoli.

Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima.

Stazu osmislio Dejan Ranković a originalni itinerer staze modifikovala i za grupu prilagodila Isidora Radonjić.

VIDIMO  SE  !

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

*Vodič zadržava pravo izmene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.