Loading Догађаји

Полазак у недељу, 19. јула у 7:00 часова са паркинга код Мостарске петље у близини Сарајевске улице код солитера Sky line. Доћи 15 минута раније. До одредишта се иде  аутопутем до Нове Пазове, даље старим путем преко Старе Пазове, Инђије, Сремских Карловаца, Петроварадина и Сремске Каменице. Стаза почиње од  “Породице Ветрењача“, малог породичног газдинства које се бави пчеларством и производњом препарата од меда. Даље пратимо Думбовачки поток до његовог водопада који представља атракцију Фрушке горе, а затим следи пењање до врха ,,Кобилица“. Након тога излазимо до места Бранковац које има најлепши поглед на Нови Сад и његову околину. Стаза се завршава на Црвеном чоту највишем врху Фрушке горе.

Очекивана дужина стазе је 15 км са висинском раликом од 390 метара приликом успона и 270 приликом спуста. Није технички захтевна али учесници морају имати кондицију.

Опрема: адекватна обућа, ранац са водом и храном за успут, камашне, штапови за ходање, слојевита одећа прилагођена времену, кабаница..

Цена: 1300,00 динара                                                                                                                                

Напомена:  улазница у Национални парк Фрушка гора се плаћа 100 динара по учеснику.

Документа: Лична карта, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2020. годину.

Храна: из ранца

Организатор, водич и наратор: Живота Лазаревић.

Упис и пријава путем броја 064 169 99 27, позив, СМС, Вајбер или на и-мејл: zilijenvozd@yahoo.com. Приликом пријаве пожељна је аконтација, а у случају одустајања наћи замену, у супротном се новац не враћа. Пријаву и уплату аконтације можете извршити и на састанку планинарског клуба четвртком од 19:00 часова, Војводе Шупљикца 31 (Црвени крст) уз претходну консултацију са водичем.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf . Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана и отказивања акције у случају непредвиђених околности.