Loading Događaji

Polazak u nedelju, 19. jula u 7:00 časova sa parkinga kod Mostarske petlje u blizini Sarajevske ulice kod solitera Sky line. Doći 15 minuta ranije. Do odredišta se ide  autoputem do Nove Pazove, dalje starim putem preko Stare Pazove, Inđije, Sremskih Karlovaca, Petrovaradina i Sremske Kamenice. Staza počinje od  “Porodice Vetrenjača“, malog porodičnog gazdinstva koje se bavi pčelarstvom i proizvodnjom preparata od meda. Dalje pratimo Dumbovački potok do njegovog vodopada koji predstavlja atrakciju Fruške gore, a zatim sledi penjanje do vrha ,,Kobilica“. Nakon toga izlazimo do mesta Brankovac koje ima najlepši pogled na Novi Sad i njegovu okolinu. Staza se završava na Crvenom čotu najvišem vrhu Fruške gore.

Očekivana dužina staze je 15 km sa visinskom ralikom od 390 metara prilikom uspona i 270 prilikom spusta. Nije tehnički zahtevna ali učesnici moraju imati kondiciju.

Oprema: adekvatna obuća, ranac sa vodom i hranom za usput, kamašne, štapovi za hodanje, slojevita odeća prilagođena vremenu, kabanica..

Cena: 1300,00 dinara                                                                                                                                

Napomena:  ulaznica u Nacionalni park Fruška gora se plaća 100 dinara po učesniku.

Dokumenta: Lična karta, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2020. godinu.

Hrana: iz ranca

Organizator, vodič i narator: Života Lazarević.

Upis i prijava putem broja 064 169 99 27, poziv, SMS, Vajber ili na i-mejl: zilijenvozd@yahoo.com. Prilikom prijave poželjna je akontacija, a u slučaju odustajanja naći zamenu, u suprotnom se novac ne vraća. Prijavu i uplatu akontacije možete izvršiti i na sastanku planinarskog kluba četvrtkom od 19:00 časova, Vojvode Šupljikca 31 (Crveni krst) uz prethodnu konsultaciju sa vodičem.

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf . Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Vodič zadržava pravo izmene plana i otkazivanja akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.