Loading Догађаји

Национални парк Фрушка гора

Полазак у недељу 8. новембра у 7 часова са паркинга код Мостарске петље у близини Сарајевске улице, код солитера Sky line. Пожељно је доћи 15 минута раније да би смо на време кренули. Иде се ауто-путем до Нове Пазове, а даље старим путем преко Старе Пазове, Инђије, Сремских Карловаца, Петроварадина, Сремске Каменице до Думбова.

Стаза почиње код Породице Ветрењача где правимо прву паузу и где можемо купити производе на бази меда. Даље пратимо Думбовачки поток до скретања за Раковац и Бели Мајдан. Стаза нас води до испоснице светог Исаије Париводског и Старих Лединаца. У плану нам је да обиђемо и Поповицу, један од врхова Фрушке Горе,  па све до Орловог бојишта, старог каменолома са чијег врха се пружа прелеп поглед на Иришки венац, одакле силазимо до Парагова где нас чека превоз. Очекивана дужина стазе је 15 км са висинском разликом од 390 метара приликом успона и 270 приликом спуста, није технички захтевна али учесници морају имати кондицију. Повратак за Београд око 17 часова.

Напомена: улазница у Национални парк Фрушка гора се плаћа 100 динара по учеснику.

Котизација: 1300 динара (аконтацијом од 1000 динара обезбеђујете место и сигуран полазак).

Организатор, водич и наратор:  Живота Лазаревић, помоћник водича Урош Костић.

Поглед на Иришки венц

Каменолом

Упис и пријава путем броја 064 169 99 27 позив или СМС, Вајбер или на e-mail: zilijenvozd@yahoo.com. Приликом пријаве пожељна је аконтација, а у случају одустајања наћи замену, у супротном новац се не враћа. Пријаву и уплату аконтације можете извршити и на састанку планинарског клуба четвртком од 19 часова, Ул.  Војводе Шупљикца 31 (Црвени крст) уз претходну консултацију са водичем.

Документа: лична карта, здравствена књижица и чланска карта са плаћеном чланарином за 2020. годину.

Опрема: планинарске ципеле, кабаница, штапови, резервна пресвлака, осмех на лицу и добро расположење, љубав према природи и осећај за планинарење у групи.

Обавезно је ношење маски током превоза у складу са епидемиолошким препорукама!!

Учесници на акцију полазе на сопствену одговорност, уз придржавање препорука за наставак тренажног процеса у свим спортским објектима врхунских спортиста и осталих спортиста у систему спорта Републике Србије, а са циљем примена мера превенција и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19,  као и уз придржавање мера Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије: хттп://www.псс.рс/wп-цонтент/уплоадс/2015/11/6-правилник-о-безбедности.пдф. Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.