Loading Događaji

Nacionalni park Fruška gora

Polazak u nedelju 8. novembra u 7 časova sa parkinga kod Mostarske petlje u blizini Sarajevske ulice, kod solitera Sky line. Poželjno je doći 15 minuta ranije da bi smo na vreme krenuli. Ide se auto-putem do Nove Pazove, a dalje starim putem preko Stare Pazove, Inđije, Sremskih Karlovaca, Petrovaradina, Sremske Kamenice do Dumbova.

Staza počinje kod Porodice Vetrenjača gde pravimo prvu pauzu i gde možemo kupiti proizvode na bazi meda. Dalje pratimo Dumbovački potok do skretanja za Rakovac i Beli Majdan. Staza nas vodi do isposnice svetog Isaije Parivodskog i Starih Ledinaca. U planu nam je da obiđemo i Popovicu, jedan od vrhova Fruške Gore,  pa sve do Orlovog bojišta, starog kamenoloma sa čijeg vrha se pruža prelep pogled na Iriški venac, odakle silazimo do Paragova gde nas čeka prevoz. Očekivana dužina staze je 15 km sa visinskom razlikom od 390 metara prilikom uspona i 270 prilikom spusta, nije tehnički zahtevna ali učesnici moraju imati kondiciju. Povratak za Beograd oko 17 časova.

Napomena: ulaznica u Nacionalni park Fruška gora se plaća 100 dinara po učesniku.

Kotizacija: 1300 dinara (akontacijom od 1000 dinara obezbeđujete mesto i siguran polazak).

Organizator, vodič i narator:  Života Lazarević, pomoćnik vodiča Uroš Kostić.

Pogled na Iriški venc

Kamenolom

Upis i prijava putem broja 064 169 99 27 poziv ili SMS, Vajber ili na e-mail: zilijenvozd@yahoo.com. Prilikom prijave poželjna je akontacija, a u slučaju odustajanja naći zamenu, u suprotnom novac se ne vraća. Prijavu i uplatu akontacije možete izvršiti i na sastanku planinarskog kluba četvrtkom od 19 časova, Ul.  Vojvode Šupljikca 31 (Crveni krst) uz prethodnu konsultaciju sa vodičem.

Dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica i članska karta sa plaćenom članarinom za 2020. godinu.

Oprema: planinarske cipele, kabanica, štapovi, rezervna presvlaka, osmeh na licu i dobro raspoloženje, ljubav prema prirodi i osećaj za planinarenje u grupi.

Obavezno je nošenje maski tokom prevoza u skladu sa epidemiološkim preporukama!!

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Vodič zadržava pravo izmene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.