Loading Догађаји

Ком Васојевићки 2.461м, Северни врх 2.460м, Очњак 2.185м, Волушница 1.879м, Попадија 2.056м, Тројан 2.190м,Караула 1.915м.

04.07. (четвртак) – Полазак у 21 час из улице Др. Агостина Нета – Нови Београд (преко пута TC Delta City) код Топлане. Путујемо преко Љига, Краљева, Новог Пазара, Берана и Андријевице, одакле скрећемо према превоју Трешњевик и даље још око 5 км до Штавне (1.800м) где стижемо око 6 часова. Планинарска опрема, храна и вода потребна за успон овај успон морају бити спаковани у засебном ранцу при поласку из Београда.

После краће паузе, крећемо на успон преко катуна на Штавни према врху Ком Васојевићки. Успон траје око 3 сата, висинска разлика 700м, стаза није технички захтевна али је успон константан. После дуже паузе на врху повратак истом стазом до аутобуса. Вожња аутобусом у трајању око 2 сата преко Андријевице, Плава и Гусиња до долине Грбаја и планинарског дома ПК Раднички „Бранко Котлајић“ (1.150м). Постављање шатора и смештај планинара у дому. Одмор, вечера и ноћење.

06-07.07. (субота и недеља): У зависности од временских услова, количине снега у Крошњи, припремљености учесника… за ова два дана су планирани успони по групама  на следеће врхове: Северни врх, Очњак, Волушница, Тројан, Караула.

У недељу поподне после повратка свих планинара у дом, следи додела захвалница планинарским клубовима за учествовање на табору. После паковања ствари и сређивања кампа, полазак аутобуса из Грбаје у 18:30 и после краће паузе у Гусињу, у 20:00 полазак за Београд, где по плану стижемо у понедељак око 5 сати ујутру.

У зависности од временских услова и безбедносне процене водича и стања на терену, план активности може бити промењен и прилагођен датим околностима.

Смештај
Капацитет дома је 18 лежајева у групној спаваоници и 9 места на душецима у поткровљу. Остали учесници су дужни да обезбеде шаторе за сопствени смештај. Распоред пријављивања одређује врсту смештаја.

Цена смештаја у дому погледајте на сајту: https://www.pk-radnicki.rs/dom-branko-kotlajic/cene-smestaja/

Исхрана: 
Исхрана је индивидуална. Дом поседује кухињу са довољно посуђа за све учеснике за спремање хране. Што се тиче намирница могуће је снадбевати се у Гусињу, удаљеном 7 км од дома и у ресторану у Грбаји, удаљеном 300м од дома.

Потребна документа: лична карта или пасош, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

За малолетна лица уколико путују без родитеља или са једним родитељем обавезна је сагласност родитеља или старатеља за путовање у иностранство и која се оверава код Јавних бележника.

Учествовање на акцији је на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

ЦЕНА ПРЕВОЗА:

  • за планинаре млађе од 18 година 2.500 динара
  • за остале планинаре 4.000 динара

У цену превоза је укључена и такса за улазак у Национални парк Проклетије.

Пријаве уз обавезну уплату превоза као и све додатне информације код водича:

Бојан Миловановић, МБ 466, телефон: 064 11 11 303 , e-mail: bojanplaninar@gmail.com 

Живота Лазаревић, МБ 667, телефон: 064 169 99 27, e-mail: zilijenvozd@yahoo.com

или на редовним састанцима у просторијама ПК Раднички четврком од 19:00 у ул.Војводе Шупљикца 31, Београд

Влада републике Србије – Министарство омладине и спорта и град Београд – Градски секретаријат за спорт и омладину, допринели су у значајној мери реализацији наших пројеката обезбеђивањем неопходних средстава за њихово финансирање.