Loading Догађаји

Подмладак планинарског клуба РАДНИЧКИ из Београда, у години јубилеја ( 70 год. постојања  клуба и 10 год. постојања подмлатка ) добио је признање од Планинарског Савеза Србије  и Комисије за рад са младима ПСС, које је стигло кроз указано поверење за организовање ове акције.

Част нам је што ћемо бити домаћини многим планинарским клубовима из Србије који раде са  свим категоријама младих планинара, на лепој ваљевској  планини Повлен и што ћемо уприличити дан за дружење, упознавање и размену искустава. Желимо да то буде дан у којем ће  КЛИНЦИ-ПЛАНИНЦИ повести своје другаре из целе Србије у акцију здраве активности – планинарења и учења у највећој и најпрозрачнијој учионици – ПРИРОДИ. Наше акције су свих ових 10 год. управо спој ових активности.
RAM_Povlenski Klinci Planinci

План акције:

22.06.  у 6:30 – Полазак организованим превозом из Београда, улица Др. Агостина Нета – Нови Београд (преко пута TC Delta City), код топлане.
Долазак и окупљање свих учесника до 10:00 код планинарског дома Повлен (ПK  “Повлен“ Ваљево). До дома се стиже са превоја Дебело брдо макадамским путем у дужини од 2,3 км. Следи поздравна реч организатора, покровитеља акције, подела беџева, захвалница учесницима и кратко објашњење како ће  акција бити спроведена.

11 часова: полазак на пешачку туру из два смера. Планирано је да учесници акције пређу сва три врха Повлена (највиши врх Мали Повлен-1347м.) Стаза је кружна, дужине 12км и има разнолику конфигурацију (висинска разлика око 660м) и спада у ред најлепших стаза на ваљевским планинама. Испод врхова Средњи и Мали Повлен биће постављена два пункта на којима ће децу сачекати стручњаци Завода за заштиту природе Србије и водичи- планинари, који ће деци указати на потребу заштите природе и планине и уприличити кратке такмичарске игре…
Сви учесници стазу би требали да пређу до 16:30. Тада, код дома, за крај акције, деца своју креативност могу да испоље у креативној радионици, са које ће понети успомену са ове акције.

Завршетак акције планиран је за 17:00

Планинарски клуб Раднички ће обезбедити довољан број водича и планинара који ће помоћи да акција буде спроведена у складу са правилником о безбедности акција ПСС.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Понесите добру вољу и осмех, као и опрему коју и иначе носите на једнодневне излете и будите ПОВЛЕНСКИ КЛИНЦИ ПЛАНИНЦИ – деца која воле природу, активност и креацију на планини, а Повлен све то сигурно подстиче у свима нама…
Зато позивамо другаре из целе Србије да нам се придруже на овој акцији.

За позитивну енергију и радост биће заслужан и наш спонзор Biobella, компанија која својим природним производима жели да утиче на свест о здравом и активном животу.

Повленски планинарски поздрав!

Цена превоза: 1.000 дин.

Пријаве, уплате и све додатне информације код водича :

Бојан Миловановић, МБ 466
Контакт телефон: 064 11 11 303
e-mail: bojanplaninar@gmail.com

Јагода Новески, МБ 467 (пријаве после 5. јуна)
Контакт телефон: 060 7513 297
e-mail: caomehus@gmail.com 

или на редовним састанцима у просторијама ПК Раднички, четврком од 19:00 у ул.Војводе Шупљикца 31, Београд