Loading Догађаји

ПОЛАЗАК 1. фебруара тачно у 7 часова са паркинга у Устаничкој 125Ц (Коњарник, код хотела „Србија“). Треба доћи 10-ак минута раније, како не бисмо каснили. Путујемо аутопутем до мотела Стари храст, где ћемо направити паузу за јутарњу кафу, а затим преко Деспотовца и Ресавице до полазне тачке изнад крашког поља Дивљаковац.

Колским путем, лагано, пењемо се према Пожерку. Након уживања у видику и заслуженог одмора, у зависности од временских прилика настављамо ка истоку, како би смо обишли још један видиковац или краћим путем према Изгорелом врху, одакле се пружа одличан поглед на кањон Суваје. Са Изгорелог врха пажљиво, преко камените косе, спуштамо се до нашег возила нешто пре 16 часова.

У зависности од временских услова дужина стазе ће бити 12 km са 550 метара успона и спуста, односно 10 km са 450 метара успона и спуста.

Комбијем путујемо око 1 сат до бање Ждрело, у којој се можете купати или време провести у пријатној атмосфери ресторана, уз огњиште које ће вас сигурно добро загрејати. Цена улазнице за улазак на базен за колективне посете је 400 дин.

Повратак се планира за 20 часова, како бисмо у Београду били између 22:00 и 22:30.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .  Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.

ОПРЕМА: гојзерице, мали ранац са водом и храном за успут, камашне, штапови по жељи, одећа прилагођена зимским условима (слојевита) као и опрема за купање, чланска картица са плаћеном чланарином за 2020. годину.

ЦЕНА акције:  1400 динара.

ВОДИЧ: Ненад Царевић, МБ 576, тел: 064 684 01 37, nesaspyder@yahoo.com

ПРИЈАВЕ  на телефон 064-6840-137 или сваког четвртка од 19-20ч на састанцима ПК Раднички, ул. Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст.