Loading Догађаји

Резерват природе Сува планина налази се на југоистоку Србије, удаљена 3 км од Нишке бање, дуга 45 км а широка 15 км. Предео Суве планине одликује велико и разноврсно богатство флоре, фауне, културног наслеђа, тако да су својевремено великани наше науке Јосиф Панчић и Јован Цвијић називали Суву планину „једним од најгоростаснијих облика наше земље“. Планином доминирају предивни планински врхови-  Трем (1810м), Соколов Камен (1523м) и Мосор (984м).

13 април – субота
Полазак у 7 часова из улице Агостина Нета, блок 70А, одмах преко пута Делта ситија у правцу Савског кеја.
Долазаимо на Суву планину око 11 часова до Бојаниних вода, након чега ћемо се сместити у дом Ски клуба Ниш. Ту ћемо оставити вишак ствари и запутити се ка Мосору и Соколовом камену.

Стаза је кружна, са прелепим видиковцима. Направићемо 15 км хода и до 800 м висинске разлике. Око 18 часова враћамо се у дом, где ће нас (по жељи) чекати ручак и  где ћемо имати време за слободне активности и дружење.

14 април – недеља
Полазимо ка Трему у 7 часова. У случају лепог времена, успон ћемо подредити уживању по овој величанственој планини. Погледи са гребена Трема неисцрна су инспирација фотографа и љубитеља природе. Повратак ће бити истом стазом, савладаћемо 1000 м висинске разлике и направити око 16км хода.

Након повратка, одвојићемо још мало времена за ручак и одмор и ка Београду кренути око 18 часова. Долазак у Београд  најкасније до 22 часа.

Наш домаћин на овој акцији биће ПД Сува Планина из Ниша, са којима ћемо се дружити, који су нам уједно обезбедили смештај, и са њима ћемо се договорити и око евентуалног спремања хране.

Цена акције:  3800 динара. У цену улази: превоз изнајмљеним возилом са путаринама, трошкови хране и ноћења возача, ноћење у дому ски клуба Ниш.

Опрема:  ципеле, чеона лампа, штапови, резервна пресвлака. Обавезно носити минимум 2 литра воде на успоне.

Документа: Планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019 годину, здравствена књижица.

Храна из ранца, а у дому је могућ оброк, ако се учесници изјасне око оброка: 350 ручак, 150 доручак.

Водич: Бојан Јелић,  МБ 675, тел 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com 

Пријаве уз аконтацију од 3000 дин сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31.
Без уплаћене аконтације, пријава се сматра неважећом. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, уплаћена аконтација се не враћа.