Loading Догађаји

Повлен припада венцу Ваљевских планина и налази се тридесетак километара југозападно од Ваљева. Планина је погодна све категорија планинара, а у зимским условима она је права снежна лепотица која захтева и мало кондиције. Доживимо заједно зимску идилу.

Котизација: 1500 дин (минибус)

Опрема: гојзерице, слојевита одећа са резервном пресвлаком, чеона лампа

Храна: храна из ранца, минимум 1 л воде.

Документа: планинарска картица са плаћеном чланарином за 2022 годину, здравствена књижица

Водич: Марко Грујић 063 1659908, и-мејл: mrserpampur@gmail.com

Пријаве код водича уз уплату пуног износа акције, четвртком од 19-20 часова на редовним састанцима клуба у улици Ђурићева 3а на Звездрари, зграда иза Универекспорт маркета, могућа је и уплата преко рачуна. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, у противном уплаћени износ се не враћа.

План

Полазак у недељу 06. фебруара у 6:30, из улице др. Агостина Нета, са паркинга преко пута Делта ситија у правцу Савског кеја. Паркинг је најближи згради Техноманије.

Са паузом на ОМВ пумпи, на полазну тачку пешачења Дебело Брдо, долазимо до 9 часова. Извршићемо успоне на сва три врха Повлена. Дужина акција износиће 15 км, са око 700 м висинске разлике. Завршетак акције је најкасније до 16 часова, након чега се пакујемо и полазимо ка Ваљеву где ћемо имати паузу у ресторану “Платани“. У Платанима ћемо се задржати око два сата, оквирно негде од 17-19 часова. Након тога повратак ка Београду , где долазимо до 21:00.

Учесници акције дужни су да се придржавају препорука за примену мера превенције и смањења ризика преношења вируса SARS-CoV-2, које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19, као и мера које су прописане у иностранству, уколико се тамо путује.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

*Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.