Loading Događaji

Povlen pripada vencu Valjevskih planina i nalazi se tridesetak kilometara jugozapadno od Valjeva. Planina je pogodna sve kategorija planinara, a u zimskim uslovima ona je prava snežna lepotica koja zahteva i malo kondicije. Doživimo zajedno zimsku idilu.

Kotizacija: 1500 din (minibus)

Oprema: gojzerice, slojevita odeća sa rezervnom presvlakom, čeona lampa

Hrana: hrana iz ranca, minimum 1 l vode.

Dokumenta: planinarska kartica sa plaćenom članarinom za 2022 godinu, zdravstvena knjižica

Vodič: Marko Grujić 063 1659908, i-mejl: mrserpampur@gmail.com

Prijave kod vodiča uz uplatu punog iznosa akcije, četvrtkom od 19-20 časova na redovnim sastancima kluba u ulici Đurićeva 3a na Zvezdrari, zgrada iza Univereksport marketa, moguća je i uplata preko računa. Bez izvršene uplate prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja pronaći zamenu, u protivnom uplaćeni iznos se ne vraća.

Plan

Polazak u nedelju 06. februara u 6:30, iz ulice dr. Agostina Neta, sa parkinga preko puta Delta sitija u pravcu Savskog keja. Parking je najbliži zgradi Tehnomanije.

Sa pauzom na OMV pumpi, na polaznu tačku pešačenja Debelo Brdo, dolazimo do 9 časova. Izvršićemo uspone na sva tri vrha Povlena. Dužina akcija iznosiće 15 km, sa oko 700 m visinske razlike. Završetak akcije je najkasnije do 16 časova, nakon čega se pakujemo i polazimo ka Valjevu gde ćemo imati pauzu u restoranu “Platani“. U Platanima ćemo se zadržati oko dva sata, okvirno negde od 17-19 časova. Nakon toga povratak ka Beogradu , gde dolazimo do 21:00.

Učesnici akcije dužni su da se pridržavaju preporuka za primenu mera prevencije i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kao i mera koje su propisane u inostranstvu, ukoliko se tamo putuje.

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

*Vodič zadržava pravo izmene plana akcije u slučaju nepredviđenih okolnosti.