Loading Догађаји

Велики 1271м, Средњи 1301м и Мали Повлен 1347м

Повлен припада венцу Ваљевских планина и налази се тридесетак километара југозападно од Ваљева. Велики врх1271 м је најнижи, а Мали врх1347 м је највиши врх ове занимљиве планине, чији предели и разноликост терена, не могу оставити планинаре равнодушним.  Планина је погодна за све категорија планинара, а у зимским условима она је права снежна лепотица која захтева и мало кондиције. Доживимо заједно зимску идилу.

Превоз: 2.000 дин (обухвата превоз, путарине и исхрану за возача)

Документа: лична карта, планинарска картица са маркицом за текућу годину.

Опрема: стандардна за успоне у зимским условима- дубоке ципела, топла слојевита одећа, камашне, штапови, заштита од ветра и кише, чеона лампа..

Храна и вода: храна из ранца на тури, понети минимум 1,5 литар воде.

Водич: Бојан Миловановић, МБ 466;  тел: 064 11 11 303;  e-mail: bojanplaninar@gmail.com                                                                  

Пријаве и све додатне информације код водича уз обавезну уплату превоза. У случају одустајања наћи замену јер се новац не враћа.

Програм

Полазак у недељу 29. јанура у 7:00, улица Др. Агостина Нета -Нови Београд (преко пута TC Delta City) улицом према Сави. Путујемо до Ваљева и даље до превоја Дебело брдо, одвајање локалним путем према Повлену. У зависности од количине снега на путу, треба рачунати на опцију да пешачимо од главног пута до планинарског дома (2,3 км). Од планинарског дома крећемо на успон у трајању до 30 мин до врха Велики Повлен (1271 м) са кога се пружа поглед према Јабланику и Медведнику. Наставак гребеном и даље кроз шуму до врха Средњи Повлен (1301 м) до кога је потребно око 1,5 сат. Пауза на врху. Они који не буду спремни за наставак успона могу да се врате шумским путем до планинарског дома (уколико буде отворен тог дана) и сачекају остатак групе.

Са Средњег врха настављамо даље поред цркве на Кнежевом пољу према највишем врху: Мали Повлен (1347 м) до кога нам је потребно око 1,5 сат у зависноти од количине снега. После паузе на врху повратак локалним путем до планинарског дома (правимо дужу паузу у дому уколико буде радио) или силазак до Дебелог брда одакле превозом настављамо према Ваљеву где ћемо успут направити паузу за чај, кафу…

Полазак за Београд око 18:00, очекивани долазак у Београд  око 20:00.

*Водич задржава право измене плана услед непредвиђених околности.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.