Loading Догађаји

3. август, субота: Полазак у 7 часова, из улице Агостина Нета, преко пута Делта ситија у правцу Савског кеја. Путујемо преко Ваљева, Дебелог брда, затим долазимо до Бајине Баште где ћемо направити паузу у трајању од једног сата. Ко жели може да се окупа на градској плажи у Дрини, а посетићемо и ушће реке Врело у Дрину поред чијих слапова се налази ресторан где ћемо се кратко задржати.

Након тога настављамо ка Митровцу. Успут ћемо направити краћу паузу на месту где ће се указати фантастичан поглед на Перућачко језеро. По доласку на Митровац крећемо на пешачење до Бањске стене. Стаза је шумска и равна без успона са прелепим видиковцем и дугачка је укупно 12 километара. На видиковцу се задржавамо 30 минута.

Потом преко Таре настављамо пут до села Кремна,  где ћемо се сместити у сеоској кући код нашег пријатеља планинара Душана Дулета Панића. Душан ће нам припремити вечеру после које ћемо имати времена за слободне активности и дружење.

Фото: Википедија/Лидија Петровић

 

4. август, недеља: У 7 сати полазимо ка Увцу. Тамо нас чека пешачење на стази од 12-13 километара са дужим задржавањем на видиковцу Молитва. Успон је благ, са око 300м висинске разлике. Затим идемо до кампа где ћемо имати времена за купање и слободне активности. Поред кампа налази се и ресторан.

По завршетку туре у 18:30 крећемо ка Београду преко Ивањице. Повратак у Београд планиран је до 23 сата.

Цена акције: 3800 динара (на бази 8 учесника)

У цену укључено: Превоз изнајмљеним возилом и трошкови смештаја и исхране возача.

Напомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

Ноћење је у сеоској кући где се може сместити четворо планинара. Остали планинари ноћиће у шатору у дворишту. Домаћин има обезбеђен шатор за петоро, а ко жели може понети и свој. Предност ноћења у кући имаће даме.

Опрема: Лагана опрема за летње пешачење, резервна пресвлака

Документа: Планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019. годину

Храна: Из ранца, а у Кремни правимо договор са домаћином.

Водич: Бојан Јелић (МБ 675), 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз пун износ четвртком од  19 до 20 часова у просторијама ПД Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, у противном водич враћа половину суме. У случају одустајања на дан акције водич задржава комплетну уплату.

 

Насловна фотографија: Википедија/Sasapokimica