Loading Догађаји

Полазак у 7,00 сати ујутру са паркинга на почетку Сарајевске улице паркинг код мостарске петље, пожељно доћи 10 минута пре поласка.
Путујемо преко Панчева, Банатског Карловаца и Уљме до Вршца.
Планинарска стаза почиње од Градског парка, поред Миленијума, преко Вршачке куле и врха Турска глава до планинарског дома Широко било, где правимо дужу паузу. Укупне дужина стазе је 12 километара са незнатном висинском разликом и са незаборавним видиковцима и погледима на Вршац и банатску равницу.
Полазак за Београд у раним вечерњим сатима.

Цена акције 1200 динара.

Опрема: Планинарске ципеле, кабаница, резервна пресвлака, фото апарат, осмех на лицу и добро расположење.

Са собом понети личну карту, планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2019. годину.

Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности.

Организатор, водич  и наратор Живота Лазаревић.
Упис и пријава путем броја  064 169 99 27 sms, вибер на или на e-mail zilijenvozd@yahoo.com, приликом пријаве пожељна је аконтација.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdfНапомињемо да према Закону о туризму (члан 86, став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.

 

Дуж целог Дунава су споменици, сахрањено богатство, треба да сачувамо своје задужбине и торњеве и звона, понос своје прошлости, иако је несрећна …Милош Црњански