Loading Догађаји

Загајичка брда налазе се на 80 км од Београда и највиши су и најлепши део Делиблатске пешчаре. Велики број пешчаних дина висине око 200 метара, оставља утисак као да се налазите у каквој планинској области, а не у равници. Предео као такав налази се у другој зони заштите специјалног резервата природе “Делиблатска пешчара“.

У једној питомој и лаганој шетњи, уживаћемо у зимској чаролији на овом несвакидашњем пределу.

Превоз: 1500 дин (велики аутобус) или 2000 дин (минибус)

Документа: чланска картица са маркицом за 2023.г, лична карта, здравстевна књижица

Опрема: слојевита одећа прилагођена временским условима, дубоке ципеле, заштита од кише, резервна пресвлака

Храна и вода: храна је из ранца, а како на стази нема извора воде понети боцу од минимум 1,5 литара воде

Водич: Бојан Јелић МБ 675, тел. 064 0310146, мејл, bokijelic3@gmail.com

Пријаве код водича уз уплату пуног износа превоза четвртком од 19-20 часова на редовним састанцима клуба у улици Ђурићева 3а, Звездара. Могућа је и уплата преко рачуна. Без извршене уплате пријава се сматра неважећом. У случају одустајања пронаћи замену, јер се уплаћени износ не враћа.

Пријаве се примају до 30. јануара, због резервације превоза.

Програм

Полазак у недељу, 05. фебруара, у 7 часова из улице др. Агостина Нета, са паркинга преко пута Делта ситија у правцу Савског кеја. Паркинг је најближи згради Техноманије.

Долазак у село Гребенац најкасније до 9 часова, одакле и започињемо нашу пешачку туру. Дужина пешачења износиће 13 км и са све паузама трајаће око 4 сата. Након пешачења настављамо до оближње Старе Паланке на Дунаву, где ћемо имати ручак и одмор. Ако неко буде желео, постоји опција пешачења још 1 км, од Старе Паланке до ушћа реке Нере у Дунав, што је уједно и природна граница са Румунијом.

Након паузе за ручак повратак за Београд најкасније око 17 часова, а долазак у исти најкасније до 19 часова.

Учесници акције планинаре на сопствену одговорност, уз дужно придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности Планинарског Савеза Србије:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Према Закону о туризму (члан 86. став 4) за путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања.