Loading Događaji

Zagajička brda nalaze se na 80 km od Beograda i najviši su i najlepši deo Deliblatske peščare. Veliki broj peščanih dina visine oko 200 metara, ostavlja utisak kao da se nalazite u kakvoj planinskoj oblasti, a ne u ravnici. Predeo kao takav nalazi se u drugoj zoni zaštite specijalnog rezervata prirode “Deliblatska peščara“.

U jednoj pitomoj i laganoj šetnji, uživaćemo u zimskoj čaroliji na ovom nesvakidašnjem predelu.

Prevoz: 1500 din (veliki autobus) ili 2000 din (minibus)

Dokumenta: članska kartica sa markicom za 2023.g, lična karta, zdravstevna knjižica

Oprema: slojevita odeća prilagođena vremenskim uslovima, duboke cipele, zaštita od kiše, rezervna presvlaka

Hrana i voda: hrana je iz ranca, a kako na stazi nema izvora vode poneti bocu od minimum 1,5 litara vode

Vodič: Bojan Jelić MB 675, tel. 064 0310146, mejl, bokijelic3@gmail.com

Prijave kod vodiča uz uplatu punog iznosa prevoza četvrtkom od 19-20 časova na redovnim sastancima kluba u ulici Đurićeva 3a, Zvezdara. Moguća je i uplata preko računa. Bez izvršene uplate prijava se smatra nevažećom. U slučaju odustajanja pronaći zamenu, jer se uplaćeni iznos ne vraća.

Prijave se primaju do 30. januara, zbog rezervacije prevoza.

Program

Polazak u nedelju, 05. februara, u 7 časova iz ulice dr. Agostina Neta, sa parkinga preko puta Delta sitija u pravcu Savskog keja. Parking je najbliži zgradi Tehnomanije.

Dolazak u selo Grebenac najkasnije do 9 časova, odakle i započinjemo našu pešačku turu. Dužina pešačenja iznosiće 13 km i sa sve pauzama trajaće oko 4 sata. Nakon pešačenja nastavljamo do obližnje Stare Palanke na Dunavu, gde ćemo imati ručak i odmor. Ako neko bude želeo, postoji opcija pešačenja još 1 km, od Stare Palanke do ušća reke Nere u Dunav, što je ujedno i prirodna granica sa Rumunijom.

Nakon pauze za ručak povratak za Beograd najkasnije oko 17 časova, a dolazak u isti najkasnije do 19 časova.

Učesnici akcije planinare na sopstvenu odgovornost, uz dužno pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf .

Prema Zakonu o turizmu (član 86. stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.