ПЛАНИНСКА ТРКА – Проклетије 2016

/, Извештаји/ПЛАНИНСКА ТРКА – Проклетије 2016

Планинарски клуб „Раднички“ већ неколико деценија успешно организује планинарски табор у долини Грбаја на Проклетијама.

Трка Волушница

Трка Волушница

Како бисмо ишли у корак са временом, прошле године смо први пут организовали планинску трку и тиме употпунили садржај на табору. Тада је стаза ишла само до стеновитог врха, Волушница, који се надвија над долином. Самим тим и трка је добила име по врху на којем је и био циљ.

Ове године планинари из ПК Раднички су се потрудили и измаркирали још 11км стазе, која сада прелази преко читавог гребена Волушница-Попадија-Талијанка и затим са превоја Ћафа, наставља ка разрушеном објекту летње карауле и даље старим војним путем назад све до дома Бранко Котлајић.

Као и читав табор, и трка је протекла веома успешно. Учешће на трци је узело више од 40 такмичара из готово свих република бивше Југославије. Било је такмичара из Словеније, Македоније, Црне Горе и Србије.

Најбоље време је постигао члан ПК „Раднички“ Милош Бусарчевић. Он је стазу дужине 14км са 1300 метара висинске разлике, савладао за 2 сата и 23 минута. Споменули бисмо и јуниора Алдина Дураковића, локалног дечака, који је заузео прво место у јуниорској конкуренцији, а девето место у генералном пласману. Његово време је било једва двадесетак минута слабије од победничког.

Имена и времена осталих такмичара биће објављена накнадно.

Фотографије са трке можете погледати у албуму на нашој Фејсбук страници – КЛИКНИТЕ ОВДЕ.

 

2017-07-18T08:05:23+00:00