PLANINSKA TRKA – Prokletije 2016

/, Izveštaji/PLANINSKA TRKA – Prokletije 2016

Planinarski klub „Radnički“ već nekoliko decenija uspešno organizuje planinarski tabor u dolini Grbaja na Prokletijama.

Trka Volušnica

Trka Volušnica

Kako bismo išli u korak sa vremenom, prošle godine smo prvi put organizovali planinsku trku i time upotpunili sadržaj na taboru. Tada je staza išla samo do stenovitog vrha, Volušnica, koji se nadvija nad dolinom. Samim tim i trka je dobila ime po vrhu na kojem je i bio cilj.

Ove godine planinari iz PK Radnički su se potrudili i izmarkirali još 11km staze, koja sada prelazi preko čitavog grebena Volušnica-Popadija-Talijanka i zatim sa prevoja Ćafa, nastavlja ka razrušenom objektu letnje karaule i dalje starim vojnim putem nazad sve do doma Branko Kotlajić.

Kao i čitav tabor, i trka je protekla veoma uspešno. Učešće na trci je uzelo više od 40 takmičara iz gotovo svih republika bivše Jugoslavije. Bilo je takmičara iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Najbolje vreme je postigao član PK „Radnički“ Miloš Busarčević. On je stazu dužine 14km sa 1300 metara visinske razlike, savladao za 2 sata i 23 minuta. Spomenuli bismo i juniora Aldina Durakovića, lokalnog dečaka, koji je zauzeo prvo mesto u juniorskoj konkurenciji, a deveto mesto u generalnom plasmanu. Njegovo vreme je bilo jedva dvadesetak minuta slabije od pobedničkog.

Imena i vremena ostalih takmičara biće objavljena naknadno.

Fotografije sa trke možete pogledati u albumu na našoj Fejsbuk stranici – KLIKNITE OVDE.

 

2017-07-18T08:05:23+00:00