Зимски успон на ТРЕМ

//Зимски успон на ТРЕМ

Петак, 24. фебруар:

ПОЛАЗАК  у 17:00 са паркинга Устаничка 125ц, Коњарник, код хотела „Србија“. Путујемо аутопутем до Ниша и до 21:00 стижемо у Нишку Бању, где се смештамо у комфоран приватни смештај са грејањем.

 Субота, 25. фебруар:

У 6:30 полазимо за Горњу Студену, одакле крећемо на успон. С обзиром на то да нам предстоји 18km стазе, у зимским условима, ова акција је само за особе са одличном физичком кондицијом!

У 8:00 полазимо ка Трему. Током првог дела успона крећемо се кроз прелепу букову шуму и из ње излазимо на превој Девојачки гроб, изнад нивоа шумске вегетације. Са десне стране видећемо врх Орлов камен, а са леве наш циљ – Трем. Тада наступа главни и најзанимљивији део успона. Вероватно нас очекује стални домаћин гребена Суве планине – ветар, па будимо спремни, јер ће се појачавати са порастом надморске висине.

ВАЖНО: снежне стрехе су по живот опасне замке – не приближавајте се ивици гребена!

Стижемо у сусрет облацима, 1810m надморске висине, величанствени Трем! Поглед са врха убрзава наша срца и са поштовањем се дивимо снежној лепоти Суве планине, природи која нас окружује, поносни на себе што смо савладали пут до њега!

На сам врх требало би да стигнемо између 13 и 14:00. За то време савладаћемо 1400m висинске разлике (полазна тачка 400m – Трем 1810m).

Силазимо до 17:00 на заједнички ручак и понеки топли напитак у Дому Културе у Горњој Студени.
Након свега пружа нам се могућност одласка на купање у базен хотела „Радон“ и наградимо своје мишиће после доброг успона. Имамо право избора: купање или боравак у ресторану хотела. Цена улазнице на базен износи 200 динара.

Полазимо за Београд у 19:30 и стижемо до 23:00.

ОПРЕМА: гојзерице, камашне, штапови за пешачење, мали ранац са водом и храном. Понесите одговарајућу одећу и заштиту, јер је зима, а ова акција ће вам показати шта то на планини значи, ако до сад нисте знали – биће снега, а рачунајте и на могућ ветар!

НАПОМЕНА: понесите храну за све време боравка. Рачунајте на снег и ветар и опремите се за то на одговарајући начин!

ИЗНОС КОТИЗАЦИЈЕ:

2.900 динара за чланове Клуба са плаћеном годишњом чланарином.

За групу од 40 учесника котизација се умањује за 300 дин. Овим износом је обухваћен превоз и ноћење, али не и улазница за базен.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ и информације на састанцима Клуба

Водич: Ненад Царевић – 064 684 01 37

2017-02-12T14:30:47+00:00