Дани руја – Делиблатска пешчара -2015.

/, Извештаји/Дани руја – Делиблатска пешчара -2015.

Као и ранијих година у ово време планинарски клуб „Јеленак“  из Панчева je организовао  акцију Дани Руја у Делиблатској пешчари. И овога пута организација je била на високом нивоу, види се да се људи максимално труде.

Пошли смо са паркинга општине Нови Београд, у 7:00, код Баније и Панчевачког моста покупили све путнике и, као више пута до сада, није било  места за све, па смо се послужили и помоћним средствима. После Панчева, Долова, Мраморка и Делиблата стижемо на зборно место – Чардак. Акција почиње у 9:30 за маратонце, а ми остали крећемо у 10:00.

1

Све стазе су максимално обележене, а на окретним тачкама волонтери са картама и водом  објашњавају  стазу људима који се слабије сналазе. Ми, као и већина учесника, идемо стазом бр. 1: Чардак,шумска кућа „Врела“ туристичко насеље „Врела“ и правцем окретна тачка  4-6-3 враћамо се на Чардак. Дужина стазе је око 13км, време изузетно лепо за ово доба године, није много топло, хлада има на сваком кораку, тако да смо акцију завршили око 14:30.

6

После одмора и ручка крећемо за Београд у 18:00. Било је и негодовања зашто тако рано, мада смо  видели да и већина осталих  креће за нама.

7

Акција је успела, имали смо чланове и  из других друштава: Победе, Железничара, Поштара, О.Д.Дунав, а било је и чланова који иду први пут. На њихово инсистирање имамо обавезу да их обавештавамо о нашим акцијама, јер желе да и даље иду са нашим друштвом.

Водич: Злаја Златко Костић

2017-07-18T08:05:23+00:00