Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.
ПОЛАЗАК:  Окупљамо се на паркингу у Устаничкој улици бр. 125 ц тачно у 7.00 сати и крећемо преко Шапца ка Лозници. Дан је кратак и морамо кренути раније, а брижљиво планиран садржај требало би да ублажи моменат раног зимског буђења. Јутарњу кафу ћемо попити у Гучевским вајатима.
 

Гучевски вајати, фото: Wikipedia/Ванилица

 
У зависности од временских прилика (снег), на пешачење полазимо од спомен костурнице или раније. Настављамо гребеном ка месту где се налази пећина Орловача, која није уређена за посетиоце и прилаз је врло неприступачан, тако да је нећемо обилазити, али ваља знати.
 

Гучево, фото: Wikipedia/Rasevic

 
Настављамо гребеном ка Крушчику, одакле се низ Чокар спуштамо ка селу Којићи, где нас чека наше возило. Дужина ове трасе је 7 до 8 километара (у зависности од тога да ли ћемо кренути од споменика), са успоном од 350 m. Стаза са оваквим параметрима је апсолутно за свакога.
 
Међутим, на путу до Београда, чека нас једно веома пријатно место – нови комплекс термалних базена, кристално чисте воде, температуре 40oC! Ко буде желео, може и да руча у ресторану. А пошто нам одатле предстоји сат времена вожње до Београда, полазимо најкасније до 21h, а до тада – уживање!

ОПРЕМА:  гојзерице, штапови за ходање, мали ранац са водом и храном, заштита од ветра и евентуалних падавина; одећа прилагођена временским приликама, батеријска лампа, опрема за базен.
 
НАПОМЕНА: цена улазнице за базен је 500 дин.
 
ЦЕНА: 1.400 дин (за чланове Клуба)
 
ВОДИЧНенад Царевић, 064 684 01 37