Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
POLAZAK:  Okupljamo se na parkingu u Ustaničkoj ulici br. 125 c tačno u 7.00 sati i krećemo preko Šapca ka Loznici. Dan je kratak i moramo krenuti ranije, a brižljivo planiran sadržaj trebalo bi da ublaži momenat ranog zimskog buđenja. Jutarnju kafu ćemo popiti u Gučevskim vajatima.
 

Gučevski vajati, foto: Wikipedia/Vanilica

 
U zavisnosti od vremenskih prilika (sneg), na pešačenje polazimo od spomen kosturnice ili ranije. Nastavljamo grebenom ka mestu gde se nalazi pećina Orlovača, koja nije uređena za posetioce i prilaz je vrlo nepristupačan, tako da je nećemo obilaziti, ali valja znati.
 

Gučevo, foto: Wikipedia/Rasevic

 
Nastavljamo grebenom ka Kruščiku, odakle se niz Čokar spuštamo ka selu Kojići, gde nas čeka naše vozilo. Dužina ove trase je 7 do 8 kilometara (u zavisnosti od toga da li ćemo krenuti od spomenika), sa usponom od 350 m. Staza sa ovakvim parametrima je apsolutno za svakoga.
 
Međutim, na putu do Beograda, čeka nas jedno veoma prijatno mesto – novi kompleks termalnih bazena, kristalno čiste vode, temperature 40oC! Ko bude želeo, može i da ruča u restoranu. A pošto nam odatle predstoji sat vremena vožnje do Beograda, polazimo najkasnije do 21h, a do tada – uživanje!

OPREMA:  gojzerice, štapovi za hodanje, mali ranac sa vodom i hranom, zaštita od vetra i eventualnih padavina; odeća prilagođena vremenskim prilikama, baterijska lampa, oprema za bazen.
 
NAPOMENA: cena ulaznice za bazen je 500 din.
 
CENA: 1.400 din (za članove Kluba)
 
VODIČNenad Carević, 064 684 01 37