Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

06:30 – Полазак из Београда, са паркинга  новобеоградске Арене из Булевара Зорана Ђинђића (доћи 15 минута раније). Путујемо до села Витовница, које ће бити полазна тачка данашњег планинарења.

Долазак у Витовницу са паузом у Петровцу на Млави је до  9 часова. Посетићемо истоимени манастир Витовница, познат по великом духовнику, Оцу Тадеју, где се налази и његов гроб.

Први врх на који ћемо се попети су Врата. Стаза је питома, није тешка, погодна је за уживање и све категорије планинара. Ова стаза се често користи за време Хомољског маратона и у том циљу је и маркирана и трасирана, да би сви они који не могу или не желе да превале велику километражу маратона, уживали у чарима Хомоља са мање напора. Са врха Врата пружа се леп поглед на део венца Хомољских планина. У случају погодног времена, задржаћемо се и мало дуже на врху. Затим настављамо шумским стазама до врха Кобиља глава, са кога ћемо се спустити у прелепу долину реке Витовнице, чијим ћемо током доћи на полазну тачку – село Витовницу.

Стаза је укупне дужине 15 километара и пешачење ће трајати око 5 сати. Укупна висинска разлика коју треба савладати је 760 мнв.

При повратку у Београд, направићемо паузу за јело у Петровцу на Млави, не дужу од једног сата.

Цена акције:  1400 динара

У цену улази:  Превоз изнајмљеним возилом  са путаринама и оброк возача.

Опрема:  Ципеле, камашне, чеона лампа, штапови, заштита од кише, резервна пресвлака.

Документа: Планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2019. годину

Водич: Бојан Јелић,  МБ 675, тел 064/031-0146, е-mail: bokijelic3@gmail.com

Пријаве уз аконтацију од 1000 динара, сваког четвртка од 19-20ч у просторијама ПД Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст, или пост нет уплатом. 
Без уплаћене аконтације пријава се сматра неважећом. У случају одустајања потребно је пронаћи замену, уплаћена аконтација се не враћа.