Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Ј – јесен, Ј – Јежевац- 675м

Бања Ждрело – за КЛИНЦЕ ПЛАНИНЦЕ, 11.11.2017.

Хомољске планине којима припада Јежева, у групи су карпатско-балканских планина. Налазе се у живописном пределу источне Србије и пружају се правцем исток-запад. Јежевац, заједно са Малим и Великим Вуканом, ограничава познату Горњачку клисуру (звану још и Капија Хомоља) интересантну за љубитеље природе који могу да се одмарају уз реку Млаву која је пресеца, као и за планинаре и алпинисте који на њеним стенама имају вежбалишта.

Јесен на Јежевцу показује се издашно у шуми изнад манастира Горњак. У тој шуми деца заиста постају – шумски људи – у игри са лишћем, прављењем маски, круна, затрпавањем лишћем…

– Полазимо у 7 часова са паркинга испред београдске Арене 

– Путујемо око 2 сата преко Пожаревца, Петровца на Млави, до села Шетоње, одакле крећемо на пешачку туру ка Патуљковом извору, гребену и врху Јежевца, одакле имамо поглед ка жагубичкој долини, Вукану, Штубеју, Бељаници… Планинарење завршавамо код манастира Горњак (10км).

– Са игром у шуми и малим креативним задатком, планинарењем и паузама, наш први део активности би требало да се заврши око 14:30. Тада полазимо превозом ка ресторану Царев конак у коме ћемо бити послужени хомољским специјалитетима.

– Купање у лековитој води Бање Ждрело је предвиђено у периоду од 16 – 17:30.

– Полазак за Београд је у 18 часова, а требало би да стигнемо до 20ч.

ЦЕНА: 1900 динара (обавезна аконтација 1000 динара)

У цену улази: пут, улазница за базен – 400 динара и ручак који кошта 350 дин. Уколико неко не жели купање или ручак, цена ће бити умањена за тај износ.

ОПРЕМА: Гојзерице, слојевито облачење, пресвлака у којој су и резервне чарапе, јакна са капуљачом, ранчић са две боце од по пола литра воде, ужина. Понети и опрему за купање: купаћи, пешкир, папуче.

Пријаве телефоном или на састанку у нашем Клубу: четвртак у 19 часова – ПК „Раднички“, Војводе Шупљикца 31.

ВОДИЧ: Јагода Новески, тел: 060/7513297