Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

J – jesen, J – Ježevac- 675m

Banja Ždrelo – za KLINCE PLANINCE, 11.11.2017.

Homoljske planine kojima pripada Ježeva, u grupi su karpatsko-balkanskih planina. Nalaze se u živopisnom predelu istočne Srbije i pružaju se pravcem istok-zapad. Ježevac, zajedno sa Malim i Velikim Vukanom, ograničava poznatu Gornjačku klisuru (zvanu još i Kapija Homolja) interesantnu za ljubitelje prirode koji mogu da se odmaraju uz reku Mlavu koja je preseca, kao i za planinare i alpiniste koji na njenim stenama imaju vežbališta.

Jesen na Ježevcu pokazuje se izdašno u šumi iznad manastira Gornjak. U toj šumi deca zaista postaju – šumski ljudi – u igri sa lišćem, pravljenjem maski, kruna, zatrpavanjem lišćem…

– Polazimo u 7 časova sa parkinga ispred beogradske Arene 

– Putujemo oko 2 sata preko Požarevca, Petrovca na Mlavi, do sela Šetonje, odakle krećemo na pešačku turu ka Patuljkovom izvoru, grebenu i vrhu Ježevca, odakle imamo pogled ka žagubičkoj dolini, Vukanu, Štubeju, Beljanici… Planinarenje završavamo kod manastira Gornjak (10km).

– Sa igrom u šumi i malim kreativnim zadatkom, planinarenjem i pauzama, naš prvi deo aktivnosti bi trebalo da se završi oko 14:30. Tada polazimo prevozom ka restoranu Carev konak u kome ćemo biti posluženi homoljskim specijalitetima.

– Kupanje u lekovitoj vodi Banje Ždrelo je predviđeno u periodu od 16 – 17:30.

– Polazak za Beograd je u 18 časova, a trebalo bi da stignemo do 20č.

CENA: 1900 dinara (obavezna akontacija 1000 dinara)

U cenu ulazi: put, ulaznica za bazen – 400 dinara i ručak koji košta 350 din. Ukoliko neko ne želi kupanje ili ručak, cena će biti umanjena za taj iznos.

OPREMA: Gojzerice, slojevito oblačenje, presvlaka u kojoj su i rezervne čarape, jakna sa kapuljačom, rančić sa dve boce od po pola litra vode, užina. Poneti i opremu za kupanje: kupaći, peškir, papuče.

Prijave telefonom ili na sastanku u našem Klubu: četvrtak u 19 časova – PK „Radnički“, Vojvode Šupljikca 31.

VODIČ: Jagoda Noveski, tel: 060/7513297