Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

КЛИНЦИ ПЛАНИНЦИ на акцији: БУКУЉА, 696м. – 11.02.2018.

Планина Букуља се налази у самом срцу Шумадије, на 80 километара од Београда и једна је од њених највиших тачака.

Замислите – до ове планине, некада давно, простирало се Панонско море и планина је била једно од његових острва. Вулканског је порекла.

ПЛАН ПУТА:

– Полазак у 8 часова и 30 минута, са паркинга код Арене.

– Путујемо ка Аранђеловцу и пре него што уђемо у овај град, посетићемо пећину Рисовачу која је позната као станиште неандерталских ловаца, где је откривено мноштво фосила животиња из леденог доба. Видећемо и слепе мишеве који су становници ове пећине.

– Посећујемо парк Буковичке бање, познат по минералној води коју можемо и наточити на извору Талпара. Од ове бање почиње и наша пешачка стаза ка врху Букуље. Стаза је погодна за све узрасте, дужине 2км.

– На врху би требало да будемо за око сат или сат и по хода, зависно од висине снега.

– Посећујемо планинарски дом наших другара из ПСД „Букуља“ где ћемо се одморити и окрепити топлим чајем. У дому ћемо урадити и оригами слепе мишеве и испричати шта знамо о овој интересантној животињи.

– Пењемо се на осматрачницу високу 19 метара, са које се види наша лепа Шумадија и планине Венчац, Рудник, Рајац…

– Ако буде снега деца ће се санкати и клискати. У повратку свраћамо у етно-ресторан Качара на ручак (топла чорбица и пљескавица).

– До парка Буковичке бање би требало да стигнемо док се још види, до 17 часова и 30 минута и да кренемо за Београд око 18ч.

ЦЕНА АКЦИЈЕ: 1.800 дин, а у њу улазе: групна карта за Рисовачу (200 дин), ручак (330 дин) – ко не жели ручак, умањићемо цену за тај износ, превоз и организациони трошкови.

ОПРЕМА: Понети слојевиту одећу, јакну са капуљачом, тренерке… капу, рукавице, резервни пар чарапа. Ко нема адекватну обућу – гојзерице, нека понесе чизмице и резервни пар патика, да се може преобути. Ранац са малом ужином и две боце од по пола литра воде.

ВОДИЧ: Јагода Новески, тел: 060 751 32 97

ПРИЈАВЕ ЗА АКЦИЈУ: Закључно са средом (7. фебруар).

На састанак у клуб донети аконтацију од 1000 динара, или уплатити пост –нетом.

  • Састанак у просторијама нашег клуба ПК „Раднички”, ул. Војводе Шупљикца 31, четвртком од 19ч.