Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

KLINCI PLANINCI na akciji: BUKULJA, 696m. – 11.02.2018.

Planina Bukulja se nalazi u samom srcu Šumadije, na 80 kilometara od Beograda i jedna je od njenih najviših tačaka.

Zamislite – do ove planine, nekada davno, prostiralo se Panonsko more i planina je bila jedno od njegovih ostrva. Vulkanskog je porekla.

PLAN PUTA:

– Polazak u 8 časova i 30 minuta, sa parkinga kod Arene.

– Putujemo ka Aranđelovcu i pre nego što uđemo u ovaj grad, posetićemo pećinu Risovaču koja je poznata kao stanište neandertalskih lovaca, gde je otkriveno mnoštvo fosila životinja iz ledenog doba. Videćemo i slepe miševe koji su stanovnici ove pećine.

– Posećujemo park Bukovičke banje, poznat po mineralnoj vodi koju možemo i natočiti na izvoru Talpara. Od ove banje počinje i naša pešačka staza ka vrhu Bukulje. Staza je pogodna za sve uzraste, dužine 2km.

– Na vrhu bi trebalo da budemo za oko sat ili sat i po hoda, zavisno od visine snega.

– Posećujemo planinarski dom naših drugara iz PSD „Bukulja“ gde ćemo se odmoriti i okrepiti toplim čajem. U domu ćemo uraditi i origami slepe miševe i ispričati šta znamo o ovoj interesantnoj životinji.

– Penjemo se na osmatračnicu visoku 19 metara, sa koje se vidi naša lepa Šumadija i planine Venčac, Rudnik, Rajac…

– Ako bude snega deca će se sankati i kliskati. U povratku svraćamo u etno-restoran Kačara na ručak (topla čorbica i pljeskavica).

– Do parka Bukovičke banje bi trebalo da stignemo dok se još vidi, do 17 časova i 30 minuta i da krenemo za Beograd oko 18č.

CENA AKCIJE: 1.800 din, a u nju ulaze: grupna karta za Risovaču (200 din), ručak (330 din) – ko ne želi ručak, umanjićemo cenu za taj iznos, prevoz i organizacioni troškovi.

OPREMA: Poneti slojevitu odeću, jaknu sa kapuljačom, trenerke… kapu, rukavice, rezervni par čarapa. Ko nema adekvatnu obuću – gojzerice, neka ponese čizmice i rezervni par patika, da se može preobuti. Ranac sa malom užinom i dve boce od po pola litra vode.

VODIČ: Jagoda Noveski, tel: 060 751 32 97

PRIJAVE ZA AKCIJU: Zaključno sa sredom (7. februar).

Na sastanak u klub doneti akontaciju od 1000 dinara, ili uplatiti post –netom.

  • Sastanak u prostorijama našeg kluba PK „Radnički”, ul. Vojvode Šupljikca 31, četvrtkom od 19č.