Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Планина ПИРИН (Бугарска) — Вихрен 2914м, Безбог 2645м — 28.април-1.мај 2017.
Акција за најспремније Клинце планинце и одрасле који могу да их прате

Петак 28. април: Полазак из Београда у 23:00 са паркинга у Скерлићевој улици. Ноћна вожња са успутним паузама на релацији: Ниш, Димитровград, Софија, Благоевград, Банско.

Субота 29. април: Долазак у Банско у раним јутарњим сатима и наставак пута до места Добриниште до планинарског дома Гоце Делчев 1485м одакле се превозимо жичаром до планинарског дома Безбог на 2.220м, пауза за доручак и припрема за успон.

Полазак на успон поред језера према врху Безбог 2.645м, успон са успутним паузама и показним вежбама коришћења техничке опреме траје до 3 сата. После паузе на врху силазак истом стазом и жичаром до превоза и повратак у Банско. Смештај у хотелу, вечера и дружење.

Недеља 30. април: Устајање у 6:00 и после доручка полазак превозом до план.дома Бандерица и даље стазом до планинарског дома Вихрен на 1.950м одакле крећемо на успон према највишем врху планине Пирин – Вихрен 2.914м (трећи врх по висини на Балкану), успон траје око 5 сати. После паузе на врху одакле се пружа фантастичан поглед на читав масив Пирина и околне врхове: Тодорка, Бански суходол, Кутело, Каменица…повратак истом стазом до планинарског дома Вихрен и даље до превоза, повратак у хотел. Вечера и дружење у неком од етно ресторана у Банском.

Понедељак 1.мај: После дужег јутарњег одмора и доручка око 12:00 полазак из хотела, успутне паузе за обилазак Рилског манастира или Софије и повратак за Београд, где стижемо око 21:00.

У случају лоших временских услова на терену и безбедносне процене, могућа је промена плана.

Документа: Пасош и планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2017.год.

Напомена! За малолелетна лица која путују без оба родитеља обавезна је сагласност за путовање у иностранство.

Опрема: зимске планинарске ципеле, јакна, капа, рукавице, камашне, наочаре и крема са заштитним фактором…

Техничка опрема: цепин, дерезе, појас, прусици, карабинери.

Храна: из ранца уз могућност организовања заједничких оброка у ресторанима у Банском.

Цена акције: 90,00 EUR (превоз на наведеној релацији, смештај у хотелу – 2 ноћи (двокреветне собе), путно здравствено осигурање, путарине, смештај и исхрана возача)

Пријаве уз уплату аконтације од 50,00 EUR најкасније до 20.04. У случају одустајања потребно је наћи замену иначе се аконтација не враћа.

Пријаве, уплате и све додатне информације код водича или на редовним састанцима у просторијама ПК Раднички четврком од 19:00 у ул.Војводе Шупљикца 31, Београд