Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

ПОЛАЗАК: са паркинга у Устаничкој 125ц (Коњарник) у 7.00 часова.
Возићемо се аутопутем преко Малог Пожаревца до Етно-села Амерић, где ћемо направити паузу за кафу. (http://etnoseloameric.rs/)
Након паузе, возимо се до Космаја, где на Змајевцу напуштамо возило. На почетку туре нас  чека успон од неких 160 метара ка видиковцу Кошутица, који се налази на надморској висини од 460 метара, одакле се пружа леп поглед. Одатле се спуштамо ка виноградима Карвел и настављамо према остацима манастира Кастељан, а одатле се пењемо до Спомен костурнице и споменика Незнаном  Космајском јунаку из 1914. године.
Након успона од неких 200 мнв, следи нам спуштање до манастира Тресије. Ова траса је дуга 6,5 км и ко жели, може овде завршити туру, па ће га возило након обиласка манастира пребацити до ресторана, где ће сачекати остатак групе.
Остали настављају пешачење од манастира Тресије ка врху Космаја и споменику борцима Космајског одреда из 1945. године. Та етапа је дугачка око 2,5-3 км, са успоном око 200 метара. Ту се завршава наша пешачка тура, након које идемо на заслужени ручак или кафу у ресторан.

Целокупна тура је дугачка око 10 километара.

ОПРЕМА: гојзерице, камашне, мали ранац са водом и храном за успут, штапови за пешачење, чеона лампа, заштита од ветра и евентуалних падавина, пресвлака.

ДОКУМЕНТА: планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2018. годину

ЦЕНА: 1200 динара 

ВОДИЧ: Ненад Царевић,  064-6840-137