Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Фото: Википедија / Gadjowsky

 

Планинарски клуб ДПС „Трансверзалец“ из Скопља, организује 13. традиционални зимски успон на Титов врх, највећи врх масива Шар планине, уједно и други највећи врх Македоније.

Акција захтева изузетну физичку припремљеност, претходно високогорско искуство, као и коришћење техничке опреме у зимским условима.

Велики број планинара из Македоније, као и суседних земаља, сваке године учествује на овом традиоционалном успону.

Пођите да се дружимо и изађемо у сусрет овом изузетном врху и уживамо у зимској раскоши Шар планине.


Фото: Pixabay

 

23.12.2017, субота

Полазак у 7 часова, из Скерлићеве улице. Долазак у Скопље између 12 и 13 сати. У Скопљу ћемо се задржати 2 сата, што ће бити слободно време за обилазак и разгледање града. Након тога запутићемо се ка Тетову, где ћемо направити паузу, за куповину хране и евентуално неку краћу паузу у центру града. Након тога настављамо ка Поповој Шапки, где ћемо се сместити у апартманима „КОНАК“. Дружење и слободно време.

24.12.2017, недеља

Устајање у 5:30. Скуп планинара и отварање акције, а уједно и полазна тачка успона, биће у 6:30 испред планинарског дома Смрека, који је удаљен 10-15 минута од наших апартмана. Маршута успона води преко врха Церипашина (2531м), затим врха Антена (2600м), врха Бакардан (2704м), све до коначног одредишта Титовог врха (2747м). Дужина стазе у једном правцу је 11,7 км. Враћамо се истом стазом . Успон и спуст трајаће између 10 и 12 сати, а укупна висинска разлика износи 1950м.

Повратак у Попову шапку. Организатор обезбеђује бесплатан пасуљ за све учеснике, у просторијама планинарског дома Смрека. Затварање акције између 18 и 19 часова. Паковање и полазак ка Београду. Долазак у Београд иза поноћи.


Фото: Википедија / Mihaela Jovanovska

 

ОПРЕМА: зимска – за високогорске услове, заштитне наочаре, чеона лапма, термос, дерезе, цепин, као и резервна пресвлака. Техничку опрему могуће је задужити у ПК Раднички.

ДОКУМЕНТА: пасош или лична карта, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2017 год, путно осигурање.

ЦЕНА: 50 евра

У ЦЕНУ ЈЕ УКЉУЧЕН: превоз изнајмљеним возилом са путаринама, на бази 8 учесника. Ноћење свако плаћа појединачно – 360 ден (око 6 евра).

ВОДИЧ: Бојан Јелић 064 / 031-0146 , bokijelic3@gmail.com

ПРИЈАВЕ уз аконтацију од 30€, сваког четвртка у просторијама клуба, Војводе Шупљикца 31, Црвени крст.

У случају одустајања пронаћи замену, уплаћени новац се не враћа!