Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Foto: Vikipedija / Gadjowsky

 

Planinarski klub DPS „Transverzalec“ iz Skoplja, organizuje 13. tradicionalni zimski uspon na Titov vrh, najveći vrh masiva Šar planine, ujedno i drugi najveći vrh Makedonije.

Akcija zahteva izuzetnu fizičku pripremljenost, prethodno visokogorsko iskustvo, kao i korišćenje tehničke opreme u zimskim uslovima.

Veliki broj planinara iz Makedonije, kao i susednih zemalja, svake godine učestvuje na ovom tradiocionalnom usponu.

Pođite da se družimo i izađemo u susret ovom izuzetnom vrhu i uživamo u zimskoj raskoši Šar planine.


Foto: Pixabay

 

23.12.2017, subota

Polazak u 7 časova, iz Skerlićeve ulice. Dolazak u Skoplje između 12 i 13 sati. U Skoplju ćemo se zadržati 2 sata, što će biti slobodno vreme za obilazak i razgledanje grada. Nakon toga zaputićemo se ka Tetovu, gde ćemo napraviti pauzu, za kupovinu hrane i eventualno neku kraću pauzu u centru grada. Nakon toga nastavljamo ka Popovoj Šapki, gde ćemo se smestiti u apartmanima „KONAK“. Druženje i slobodno vreme.

24.12.2017, nedelja

Ustajanje u 5:30. Skup planinara i otvaranje akcije, a ujedno i polazna tačka uspona, biće u 6:30 ispred planinarskog doma Smreka, koji je udaljen 10-15 minuta od naših apartmana. Maršuta uspona vodi preko vrha Ceripašina (2531m), zatim vrha Antena (2600m), vrha Bakardan (2704m), sve do konačnog odredišta Titovog vrha (2747m). Dužina staze u jednom pravcu je 11,7 km. Vraćamo se istom stazom . Uspon i spust trajaće između 10 i 12 sati, a ukupna visinska razlika iznosi 1950m.

Povratak u Popovu šapku. Organizator obezbeđuje besplatan pasulj za sve učesnike, u prostorijama planinarskog doma Smreka. Zatvaranje akcije između 18 i 19 časova. Pakovanje i polazak ka Beogradu. Dolazak u Beograd iza ponoći.


Foto: Vikipedija / Mihaela Jovanovska

 

OPREMA: zimska – za visokogorske uslove, zaštitne naočare, čeona lapma, termos, dereze, cepin, kao i rezervna presvlaka. Tehničku opremu moguće je zadužiti u PK Radnički.

DOKUMENTA: pasoš ili lična karta, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2017 god, putno osiguranje.

CENA: 50 evra

U CENU JE UKLJUČEN: prevoz iznajmljenim vozilom sa putarinama, na bazi 8 učesnika. Noćenje svako plaća pojedinačno – 360 den (oko 6 evra).

VODIČ: Bojan Jelić 064 / 031-0146 , bokijelic3@gmail.com

PRIJAVE uz akontaciju od 30€, svakog četvrtka u prostorijama kluba, Vojvode Šupljikca 31, Crveni krst.

U slučaju odustajanja pronaći zamenu, uplaćeni novac se ne vraća!