Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Вршачке планине налазе се у Панонској равници у југозападном делу Баната и леже на граници са Румунијом. Заједно са Фрушком гором спадају у острвске планине, јер су некада била острва у Панонском мору. Највиши врх, уједно и највиши врх Војводине је Гудурички врх (641 м).

Субота: 8.12.2018.

Полазак из Београда редовном линијом воза. Воз креће са станице Прокоп у 7:24, на станици Карађорђев парк је у 7:28, затим код Вуковог споменика у 7:32 и у Београду је код Панчевачког моста у 7:36 часова – учесници сами бирају станицу где ће ући у воз.
У Вршац долазимо у 9:03 часова. По доласку у Вршац, направићемо паузу од један сат у центру града, а онда крећемо ка Вршачкој кули на 399 м. Након обиласка куле, настављамо пешачење ка планинарском дому, а успут ћемо се попети и на Ђаков врх (449м). Укупна дужина пешачења биће око 10 км. Сместићемо се у планинарском дому и остатак дана искористићемо за дружење и слободне активности. Ноћење.

Недеља: 9.12.2018.

Полазак у 6 часова ка Гудуричком врху, који је наш данашњи циљ. До врха и назад до дома требаће нам око 7 сати. На путу ка Гудуричком врху попећемо се и на Лисичју главу (590 м). Иако скромне висине, завршни успон ка овом врху спада у теже и кондиоционо је захтеван, што свакако не треба потценити.
По повратку у дом имаћемо дужу паузу за ручак, затим се пакујемо и полазимо ка Вршцу. Уколико нам пролазно време буде добро, можемо пешице доћи до града, а уколико не, организоваћемо превоз такси-возилима за повратак до станице. Они саобраћају до краја асфалта, што је негде подно Вршачке куле. Дужина пешачења овог дана биће укупно до 25 км.Воз за Београд полази у 18:13 часова. 

 

Опрема:  Планинарске ципеле, вода, заштита од кише, чеона лампа

Документа: планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2018. годину

Цена акције:  Свако сноси своје трошкове.
Цена возне карте у једном правцу је 370 динара. Повратна карта износи негде око 600 динара. Такси возило од или до Вршачке куле износи око 150 дин по особи. Ноћење у планинарском дому је 300 динара у заједничкој или 400 динара у двокреветној соби. У дому се може купити и храна. Доручак кошта 200 динара, а уколико се договоримо са домаром, може се направити и заједнички ручак: гулаш,пасуља и сл.

Ко жели, може неки симболичан износ платити водичу за обнову нашег планинарског Дома у Грбаји.

Водич: Бојан Јелић, 064/031-0146, bokijelic3@gmail.com

Пријаве сваког четвртка од 19-20 часова у просторијама ПК Раднички, Војводе Шупљикца 31, Црвени Крст.